Uz šta kombinovati velike džempere?

dz1Veliki džemperi izgledaju odlično sa helankama i visokim čizmama, ali ove godine unesite male promjene. Izaberite, takozvane ,,liquid“ helanke (glatke, sjajne) ili poderane.

Ipak, pun pogodak su vunene štrample i visoke čarape. Izaberite veliki, vrećasti kardigan, obucite jesenju šarenu mini haljinicu, štrample i čarape u boji iznad koljena i plitke gležnjače ili čizme iznad koljena. Najjednostavnije je, s druge strane, da uskočite u široki džeper, obučete uske hlače i gležnjače sa visokom potpeticom. Ili pak izaberite široku džemper-haljinu i visoke čizine. Uz ovaj odjevni predmet možete nositi i šorceve uz obavezne grilonke. Možete izabrati džempere sa pletenicama, floralnim motivima ili inspirisane živopisnom odjećom Indijanaca, ajedino je važno da su pleteni.

Poželjno je da vam džemper izgleda kao da ste ga kupili na muškom odjeljenju. Kombinujete ga sa kratkom haljinoin ili suknjom ili uz džins i ravnu obuću, a možete ga nositi čak i umjesto jakne ili kaputića.

U trendu su i tunike i dugi uzani kardigani. Njih nemojte zakopčavati, već samo prebacite kaiš koji ste dobili uz njih ili neki drugi iz vašeg ormara. Kardigan odlično ide uz usku bluzu ili košulju i famrerke ili helanke.

U mnogim kolekcijama preovladavaju siva, Ijubičasta i zelena boja, međutim možete biti slobodniji i birati čak i jarko crveno smeđe tonove.

Najbolje ćete se osjećati ako pletivo sadrži vunu, moher ili kašmir. Te stvari perite u veš mašini samo ako ima program za fine tkanine i sušite u horizontalnom položaju, jer, u suprotnom, mogu da se istegnu i izgube oblik. Prilikom sušenja nemojte ih izlagati direktno suncu ili vjetru.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo