Tekila

tequilaOvu drevnu rakiju pripremali su u meksiku još Asteci, ali dugo se za nju nije znalo van granica centralne Amerike sve dok je sedamdesetih godina nije proslavio koktel Margarita. Tada se tekila naglo počela prodavati po celom svetu – pa i kod nas.

Tekila se proizvodi od mesa agave koja raste u polupustinji oko meksičkog grada Tequile. Kao i konjak, mora poticati s tačno određenog geografskog područja da bi mogla nositi naziv tequila.

Postoje bela i zlatna tekila. Bela se prodaje odmah po proizvodnji, a zlatna mora ostati u drvenim bačvama najmanje devet meseci. Za lepšu boju dodaje se malo karamela.

Tekila se pije dobro ohlađena, iz likerskih čašica. Ali u Meksiku je to pravi ritual, pa probajte i vi:

Prvo dobro ohladite tekilu i nekoliko čašica. U jednu čašicu naspite 1/2 hladne tekile. Odsecite 1/4 limuna i uzmite u levu ruku pa umočite jagodice palca i kažiprsta iste ruke u malo fine soli. Potom u desnu ruku uzmite čašicu s tekilom, poližite s prsta so, ispijte tekilu naiskap i posišite limun. Tajna je u brzini!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo