Šta su to Kokteli?

Uvod u pravljenje koktela

cocktailsKoktel je mešavina alkoholnih i bezalkoholnih pića koja obično sadrži najmanje 18 posto alkohola. Užitak u konzumiranju koktela je trostruk: prvenstveno, kad nam biva serviran na odgovarajući način, koktel je izuzetan prizor za oči. Šarolikost njegovih boja mami uzdahe. Zatim sledi degustiranje, zavisno o karakteru koktela, naime da li je aperitivno piće ili degistivno (posle jela) , da li ga ispijamo na kratko ili dugačko itd.

Nema tog raspoloženja, mesta i prilike, te osobe i društva u kojima dobro pripremljeni kokteli ne dolaze kao melem na dušu. I treći poslednji užitak je pogađanje koji su sastojci smešani u koktel koji ste trenutno ispili.

Sad kad znate šta su to kokteli sledi savet: Po pravilu kokteli se piju odmah čim su servirani jer im se ukus s vremenom – što zbog zagrevanja i topljenja leda ( koji pretvoren u vodu menja okus pića), a što zbog raslojavanja smešanih sastojaka – menja. Ipak, to ne znači da koktel treba ispiti žurno, u jednom dahu! Jer koktel leči podjednako zubobolju, kao i ljubomoru, rasteruje san, podstiče apetit, baš kao i ljubav

 

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo