Šta je to Piloga?

in_palestra_piloga
ISTOVREMENO OBLIKUJE TIJELO IVRAĆA DUŠEVNU RAVNOTEŽU! OVAJ NOVI FITNESS TREND NASTAO JE KOMBINACIJOM TEHNIKA PILATESA I YOGE

Efekti vježbi Oblikovanje i zatezanje mišića, eliminisanje sala i celulita – sve to može da se ostvari bez efekata nabildanosti u stilu Arnolda Schwarzeneggera. Dakle, piloga tehnika ne povećava obim mišića, već im poboljšava tonus.

Trening: Tipičan trening počinje standardnim vježbama pilatesa, radi pripreme tijela za fizički napor, slijede klasične yoga poze, pa ponovo pilates vježbe.

Više od fitnessa Vježbama piloge mogu da se koriguju blaže nepravilnosti držanja tijela, a Ijekari ih preporučuju osobama koje pate od bolova u donjem dijelu leđa ili u vratu, kao i oboljelima od skolioze i hernijacije diska. Neki primjenjuju vježbe piloge kao prevenciju osteoporoze. Osim toga, ova fitness tehnika jača tijelo i povećava stepen gipkosti.

Opuštanje i duševni sklad Završni dio treninga je mnogo meditativniji. U posljednjih nekoliko minuta treninga, vježbači se opuštaju meditacijom (koja se koristi u yogi) u kombinaciji sa istezanjem.Tehnika kontrolisanog disanja omogućava oslobađanje unutrašnje tenzije i uspostavljanje duševne ravnoteže.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo