Šminka koja neguje i hrani a ne šteti koži

Moderni trendovi u industriji lepote kombinuju klasične muke up proizvode sa kremama i serumima za negu lica. Rezultat ovog mešanja su BB i CC kreme koje su osvojile srca i novčanike dama širom planete. Praktičnosti i funkcionalnosti tečnog pudera dodate su osobine koje su, do nedavno, bile rezervisane za preparativnu kozmetiku: nega kože, hidratacija, lifting i zaštita kože od nepovoljnih delovanja faktora iz spoljašnjosti, samo su neka od njih.

BB kreme su prekretnica u svetu kozmetike i danas su glavni proizvod u kozmetičkoj torbici. Skraćenica BB nema veze sa fatalnom plavušom Brižit Bardo, nego dolazi od engleskih reči beauty blemish (u slobodnijem prevodu, lepota bez mane). BB kreme se preporučuju mlađoj koži koja ne zahteva tešku šminku, ali je već dovoljno zrela za kozmetiku sa anti age dejstvom.

woman-holding-rose-410x290

Ipak, tržište trenutno bruji pod naletom proizvoda sasvim novog koncepta koji potrošačima nude mnogostruki učinak. CC je skraćenica za colour control ili colour correcting kremu. CC kreme vrše korekciju nepravilnosti i obično sadrže prefinjene obojene pigmente koji se stapaju s kožom i istovremeno pokrivaju nesavršenosti i ulepšavaju teksturu kože, bez obzira na njen prirodan ton. Među sastojcima obično se nalaze i puderi mekog fokusa koji minimalizuju nesavršenosti, a tu je i hijaluronska kiselina za dugotrajnu hidrataciju i efekat filera koji pruža koži diskretan lifting. U ove kreme koje su veoma bliske tečnom puderu često se dodaju vitamini A, C i E, kao i ulje jojobe, avokada ili divljeg šipurka za negu i zaštitu kože od štetnih antioksidanata. Kao najnoviji koncept višenamenskih proizvoda koji ukrštaju šminku i preparativnu kozmetiku, odlikuje ih hranjiva, nemasna formula koja optimalno i dugotrajno pokriva kožu i pruža joj istovremeno idealnu zaštitu od sunca.

Profesionalni Frizer i Šminker. Hobi joj je pisanje članaka o Kosi, šminci, Zdravlju kože i kose. 2002. Završila srednju frizersku školu i kurs za šminkera 3 mjeseca 2003. Unapredila kolorimetriju na Swarzkopf seminaru 2008. Otvorila sopstveni Frizersko Kozmetički Studio

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo