Šiške prema obliku lica

Šiške su veoma zastupljenje zadnjih godina, i iz godine u godinu stalno se vraćaju u trend. Ako nikada niste probali odseći šiške a čeznete za nekom promenom na sebi, ovde ćemo vam objasniti par stvari na koje morate obratiti pažnju kako bi vam šiške stajale uz vaš oblik lica. Kao što znate, svaki čovek ima različit oblik lica i ne stoje svakom obliku lica sve frizure i svi tipovi šiški. Oblici lica su podeljeni na četiri glavna:

  • Okrugli oblik lica
  • Četvrtasti oblik lica (uglasti oblik lica)
  • Srcoliki oblik lica
  • Dugulasti oblik lica (izduženo lice)

Šiške za okruglo lice

camerondiaz

Cameron Diaz je jedan dobar primer okruglog lica. Na slici vidimo da joj veoma dobro stoje duge šiške u stranu jer daju njenom licu jednu drugu dimenziju i bacaju utisak okruglosti u drugi plan. Zašto je okruglo lice manje primetno uz ove šiške na stranu? Zato što asimetrični oblik i smer ovih šiški na stranu daju pravolinijsku kosinu i izdužuju vaše lice pokrivajući jednu stranu lica.

Šiške za četvrtasto lice

Jennifer-Lopez-full-bangs-haircut-Hair-trend-2011-for-heart-shaped-face-290x290

Jenifer Lopez sa ovim šiškama izgleda lepo ali samo iz jednog razloga. Ako imate četvrtasto lice, retko koji frizer će vam preporučiti šiške. Šiške još više ističu vaše vilične kosti koje su uglastog oblika. Na ovoj slici vidimo kako ne mora značiti i da vam nebi stajale šiške ukoliko imate četvrtasto lice ali samo u slučaju da ih ne odsečete ravno, več lepo protanjeno sa dužim bočnim delovima. Istanjene šiške ne daju toliko utisak uokvirenosti i smiruju jake četvrtaste linije vašeg lica.

Šiške za srcolik oblik lica

bangs-ovalface

Ovo je najuobičajeniji oblik lica i najuniverzalniji. Ovom obliku lica bukvalno svaki tip šiški stoji, od onih u stranu do ravnih. Najzanimljiviji predlog bi bio šiške koje su ravne na čelu ali blago imaju kosinu na jednu stranu ( kao sa slike).

Šiške za duguljasti oblik lica

Face_Shape_Thumb_L1

Ukoliko imate dugačko lice a neznate kako da ga malo skratite, ovaksve dugačke šiške su savršene za vas. Imaćete problem sa čestom potrebom skraćivanja takvih šišk jer će vam ići u oči, ali ako ste dovoljno obazrivi na vaš vizuelni utisak, čest odlazak na potkraćivanje šiški vam neće predstavljati ogroman problem.

Nadamo se da smo vam pomogli da odaberete šiške koje ćete nositi u narednom periodu zahvaljujući nama. Pratite uputstva koja smo napisali i obavezno ponesite sliku kod frizera kako bi njemu bilo jasnije kakve tačno šiške želite.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo