Savršene prirodne kovrdže pomoću difuzora

Mnoge žene se nikad nisu susrele sa uređajem koji sliči fenu za kosu a zove se difuzor. Difuzor je fen sa okruglim nastavkom u koji ubacujete kosu i ona se guzva i definiše. Noćna mora svih žena je prerazbacana kovrdžava kosa koja nema nikakvu definiciju lokne. Pratite naše instrukcije korak po korak i naučite ovu metodu gužvanja i sušenja kose.

1. Korak: Nanošenje pjene za kosu

mokra-kosa

Na mokru kosu nanesite pjenu za kosu kako bi lokne lakše ostale definisane. Za pojačanu definiciju nanesite više pjene a ako ne želite veoma jake kovrdže onda nanesite manje.

2. Korak: Sušenje kose difuzorom

susenje difuzorom

Kad krenete sušiti kosu difuzorom, obratite pažnju da vam nigde ne ostane mokra kosa, i da je što više zgužvate sa difuzorom. Uzimajte debele komade kose i stavljajte ih u difuzor.

3. Korak: Nanošenje kreme za kosu

kosa-osusena-na-difuzor

Nakon što je kosa zgužvana i suva, nanesite kremu za kosu kako biste dobili na sjaju i još pojačanijoj definiciji. Stavite što više kreme, ali pazite, ako vam se kosa preterano masti onda izbegavajte nanošenje kreme blizu korena kose, stavite je samo na krajeve.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo