Razlika Između Debelih i Tankih Pramenova

Ova naša diskusija o ova dva primera pramenova će Vam pomoći da objasnite svom frizeru kakve bi Vi pramenove želeli. Nadamo se da će Vam posle čitanja biti mnogo jasnije kojom bi metodom radili pramenove na svojoj kosi.

Debeli pramenovi na kosi ne moraju nužno da izgledaju lošije od tankih pramenova. Danas su učestaliji zahtevi klijenata za tankim i gustim iznijansiranim pramenovima koji se bukvalo ne ističu mnogo. To je današnji trend jer se modni svet okrenuo prema prirodnosti i nijansiranju kose. Ombre varijante i tehnike bojenja kose su nastale čisto iz imitacije prirodno osunčanih krajeva kose.

blon

Jedan od primera debelih pramenova koji takođe izgledaju dobro.

Daćemo Vam primer debelih pramenova koji ne izgledaju loše i koji su urađeni tehnikom trakastog redanja na folije. Dakle, kompletan komad odvojene kose se maže na foliji, a debljina pramena će zavisiti od toga koliko debel komad namažete.

Koja je razlika u redanju trakastih i heklanih pramenova?

Hair-Foiling

Potrebno je da imate češalj sa iglom kako bi odvajali kosu. Kao što vidite na slici, poenta postupka je da cik cak odvojite i uzmete svaki drugi tanki pramen i njega namažete u foliju.

folije

Pramenovi se redaju tako što se kosa podeli na četiri dela. Zadnji i prednji. Počinjete sa redanjem kose nazad iz hladne zone a završite napred u toplim zonama. Na slici iznad vidite primer kako smo poredali folije sa jedne strane na drugu metodom cik cak heklanjem. Pramenovi će ispasti fini tanki i iznijansirani.

pramenovi

Ovako izlgedaju tanko izvučeni pramenovi metodom heklanja. Niko od nas ljudi nije isti i svi imamo različite interpretacije kako bi mi trebali izgledati. Pre odlaska kod frizera nadamo se da smo Vam objasnili razliku između tankih i debelih pramenova tako da bi zali šta želite i kako to da objasnite.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo