Različiti grudnjaci za različite prilike

paris_lingerie_velikaPOČETNI ILI TRENING GRUDNJACI

Trening grudnjaci namijenjeni su mladim djevojkama kojima su grudi u početnoj fazi razvoja, te još nisu dostigle punu zrelost kako bi koristile standardne modele i veličine grudnjaka. Ovi grudnjaci odlikuju se veoma laganom formom bez posebnih podstava i kopčanja, a u žargonu se još nazivaju i topići. Vrlo su slični sportskim grudnjacima, a proizvode se u konfekcijskim veličinama (npr. XS, S, M, L). Ovdje je važno spomenuti da, ukoliko grudi porastu do standardnih veličina, trebalo bi započeti sa upotrebom standardnih grudnjaka čak i u najmlađoj dobi.

SPORTSKI GRUDNJACI

Od svih tipova grudnjaka, sportski su vjerovatno najvažniji za tinejdžersku populaciju, te za sve dame koje se intenzivno bave sportom. Sportski grudnjaci sunapravljeni tako da sprečavajunekontrolisano kretanje grudi tokom intenzivnih sportskih aktivnosti. Ovo stoga što je tkivo grudi veoma osjetljive građe i svakako treba posebno kreirane grudnjake kako bi se spriječile eventualne ozljede. Čak i one djevojke koje imaju izrazito male grudi svakako treba da investiraju u sportski grudnjak, ukoliko se bave sportom. Kada je riječ o sportskim aktivnostima, potpuno je nedopustivo korištenje grudnjaka sa žicom bez obzira na to kako se prijatno osjećali noseći ih u normalnom životu. Nadamo se da razlog nije potrebno posebno elaborirati.

KOMBINIRANI GRUDNJACI

U ovu grupu, u stvari, spadaju svi kombinirani dijelovi donjeg rublja koji u sebi sadrže potpuno funkcionalne grudnjake. Takvi su, recimo, majice ili bodiji koji savršeno kombinuju funkcionalnost grudnjaka sa svojim standardnim svojstvima. Prodaju se u veličinama uobičajenim za grudnjake i za njih važe apsolutno ista pravila prilikom odabira. Ukoliko vam u trgovini nude ovakve proizvode u konfekcijskim veličinama, onda se ne radi o kombiniranim grudnjacima.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo