Pre i Posle: Perfektan bob!

BOB_orig_large

Bob nastavlja da osvaja ženska srca. Možete ga stepenovati, ravno nositi i nameštati na mnogo drugih načina. Bob dozvoljava frizerima da se igraju i stilizuju ga na svakoj mušteriji drugačije i zanimljivije. Kada su u pitanju klijenti u frizerskim salonima, oni prosto obožavaju, trendi, moderno, zanimljivo! Ali započnimo sa pravim pitanjima, kako znati koju dužinu boba odabrati i da li stoji klijentovom obliku lica? “Pravljenje pravog oblika i određivanje prave dužine je najkritičniji moment u celom procesu” reče Sonna Brado, KMS® California Artistic Director iz Jaazz Salona. Da bi vam odredili sve te parametre, frizeri se trebaju fokusirati na tri stvari:

1. Punoću određujete po obliku lica— položite češalj vertikalno uz jagodičnu kost. Sve dokle je češalj prionio uz glavu bi trebalo da ima punoću. Jedno nepisano pravilo.  
2. Profil odaberite takođe po obliku lica. Ako je lice već izduženo onda ne naglašavajte previše tepenove na zadnjem delu profila. Ali ako imate slučaj ravne glave na profilu, tu morate što više stepenovati da bi izvukli jajast profil.
3. Dužinu kose na vratu odredite tako što dobro progledajte koliki vrat ima klijent. Ako klijent ima dug vrat, ne secite previše i ne idite previsoko sa konačnom dužinom na vratu. 

headsq_orig_large

Nadamo se da primetite veštu transformaciju naših stilista na ovom primeru. Bob je veoma moderan i ne bojte se da promenite svoju aktuelnu frizuru. Trend će proći a vama će biti kasnije žao jer ga niste nosili.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo