Pramenovi u više boja

Pramenovi su frizerska tehnika koja se jako često radi po frizerskim salonima, jer je jako popularna među ženskom populacijom. Pramenove je veoma važno uskladiti sa vašim tenom i vašom prirodnom tamnoćom kose.

Prirodno svetla kosa:

Ukoliko ste prirodno svetli i imate neku svetlo smeđu ili plavu boju kose, ta podloga će vam biti najbolji primer dobre pogloge za pramenove. Srebrno plavi pramenovi odlično će izgledati na svetloj podlozi. Ukoliko želite da imate dve boje pramenova, u zadnje vreme najčešće se ta druga boja postiže prelivom koji posvetli dodatno vašu kosu i onda imate dve boje pramenova.

Ukoliko vam e nose neki tamniji pramenovi sa svetlijim opet trebate dobro paziti na nijanse koje odabirete. Ako ćete svetle pramenove ići u srebrnom pepeljastom tonu onda i tamnije pramenove treba da koristite pepeljastije. Nikako se braon boja koja u sebi ima crvenog odsjaja ne poklapa sa svetli pepeljastim pramenovima.

Prirodno svetla kosa sa srebrnim pramenovima i prelivom kao drugim pramenovima.

Prirodno svetla kosa sa srebrnim pramenovima i prelivom kao drugim pramenovima.

Prirodno tamna kosa:

Ako ste prirodno tamni, vašfrizer bi trebao specijalno da obrati pažnju na to koliko vam se kosa posvetljuje. Prirodno tamna kosa nebi trebala više od nivoa 7 tamnoće da se posvetljuje inače bi to bio jako veliki kontrast svetle i tamne kose. Na tamnu podlogu najbolje je raditi kestenaste ili karamel pramenove koji nisu pre svetli i koji se stapaju sa tamnom podlogom. Na crnu kosu takođe možete odabrati dvobojne pramenove tipa: prva boja da bude čokoladno braon, a druga boja karamel.

Primer prirodno tamne kose sa svetlijim karamel pramenovima.

Primer prirodno tamne kose sa svetlijim karamel pramenovima.

Najbolja tehnika izrade pramenova

Tehnika koja je najbolja za izradu tankih pramenova je heklanje pramenova na folije. Ovaj postupak traje duže, ali verujte nam da je to tehnika sa kojom će mušterija biti najzadovoljnija. Potrebno je da kosu podelite na pet delova (sekcija). Svaki drugi pramen puštate a onaj koji mažete štilk češljim izvučete tanke pramenove. Podbacite foliju ispod pramena koji ćete mazati i kada namažete zatvorite foliju kako bi posvetljivač radio dobro u toplom.

highlightskappersfolie

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo