Pletenice: Frizure sa pletenicama

Možete li reći da li znate kroz celu istoriju ljudske populacije koja je to najnošenija i najpopularnija frizura? Da, ako ste pomislili na pletenice, nećete pogrešiti! Ova frizura je bila prisutna u svim kulturama i idalje ostaje najpoželjnija frizura za milione žena. Zahvaljujući raznovrsnosti kombinacija pletenica i pletarskih tehnika pletenice nikada neće izgledati dosadno i obično. U 2013oj godini pletenice su doživele svoj vrhunac, ali kako stvari stoje taj vrhunac ne pretaje niti u 2014-oj godini gde još uvek pletenice dominiraju u svim svečanim frizurama. Hajde da vidimo neke zanimljive ideje u kojim izvedbama kombinirati pletenice.

Black-woman-braided-hairstyles-252x336   long-side-braid-hairstyle-252x336
Braided-Hair-Styles-252x336
Braided-hair-2012-252x336

Ako imate dugu kosu, to znači da možete nositi bilo koju vrstu pletenice. Jedne od najpopularnijih ove sezone i najnošenijih su francuske pletenice. Za letnji look sa pletenicom najolje je napraviti razbarušenu pletenicu sa zadnje slike desno. Takva frizura sa pletenicom će vam pomoći u vrućim danima da sklonite kosu sa lica. Prvo ćete natapirati kosu tako da kad pletenicu završite imate volumen koji je potreban. Počećete praviti takvu pletenicu tako što ćete naviti kosu na valove. To se može učiniti uz pomoć figara ili viklera. Nakon što ste navili kosu sapletite pletenicu i povucite je na stranu i sve to učvrstite sa ukosnicama.


Ako želite malo elegantniji i glamurozniji izgled za noć, onda spletite baš francusku pletenicu sa četiti kraka. Napred povadite po koji pramen jer je razbarušeno danas u modi. Uz neku dobru haljinu sigurno ćete pleniti poglede!

Na internetu i you tube-u možete naći razne tutorijale kako napraviti koje pletenice. Baci te se u potragu i naučite ih praviti jer su apsolutni hit!

Mary-Kate-Braided-hair-252x336 pixie-hairs-252x336

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo