Oštećena kosa – kako je vratiti u život

Imate oštećenu kosu i nemate pojma kako je vratiti u bolje dane? Ovaj članak će vam pomoći da shvatite kako se treba ophoditi prema kosi

1

Prvo uzmite dubok dah i počnite razmišljati o ovome što čitate. Proces vraćanja vaše kose u zdravo stanje možda potraje, ali verujte nam vredi se za to potruditi. Kada završite sa ovim koracima bićete zadivljeni rezultatima.

2

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-2Operite kosu svaki put pomno i temeljito. Perite kosu svaki drugi dan. Uvek koristite više kozmetike od samog šampona. Stavite šampon na kosu u kao i obično, ali zapamtite, ne gomilajte kosu na vrhu svoje glave dok je perete jer sa tim možete oštetiti kosu ako sa vrhovima trljate od glavu.

3

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-3Ostavite omekšivač za kosu 5 do 15 minuta. Možete ostaviti kosu mokru, samo nemojte da je ispirete pre isteka vremena. Tokom čekanja, možete se obrijati, slušati radio, ili oprati svoje telo. Nakon približno gotovog vremena, temeljito isperite balzam za kosu.

4

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-4Sagnite se i neka vaša kosa visi naopako. Onda stavite peškir preko kose i lagano stisnite i iscedite višak vode. Previše sušenja kose može takođe dovesti do isušenja kose, zato držite malo manju temperaturu fena dok sušite kosu. nakon što vam se kosa osušila uzmite što masnije kristale za kosu i stavljajte ih posle svakog pranja. Ovaj postupak neka preskoče osobe koje imaju preterano mašćenje korena glave.

5

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-5Obavezno češljajte svoju kosu sa češljem, ili četkom sa blagim vlaknima ili prirodnom konjskom dlakom. Ako imate prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, korištenje spreja za raščešljavanje ili gela za raščešljavanje dobro će vam doći. Budite nežni i češljajte na etape umesto da cepate kosu. Kada idete na spavanje najbolje je kosu splesti u pletenice ili je staviti u kapu za spavanje. Kosa se u snu može oštetiti ukoliko imate nemiran san i pravite mnogo trenja.

6

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-6Pustite svoju kosu da se prirodno osuši!

7

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-7Ponavljajte ovaj postupak kroz jedan duži period i osetićete razliku u čvrstoći i zdravlju vaše kose.

8

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-8Koristite proteinske tretmane i duboke tretmane povremeno na svojoj kosi. proteinski tretman će vam pomoći u obnovi kose prirodnim keratinom a duboki tretmani pomažu kosi da zadrži vlagu, pogotovo ako vam je kosa gruba ili kovrdžava. Možete sami napraviti svoj ​​duboki tretman mešanjem aloe vere, balzama, meda, banana, jaja, majoneza, itd i izblendati. Nanesite kombinaciju na kosu i ostavite preko noći, ili ako žurite najmanje pola sata do sat vremena.

9

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-9Izbegavajte korištenje bilo kakvih uvijača ili ispravljača za kosu. Ne mora značiti da to nebi trebali koristiti u stilizovanju vaše kose ali jedno vreme kad se odlučite da reparirate vašu dlaku onda se malo odvojite od ovih tehničkih pomagala za kosu.

10

670px-Take-Care-of-Damaged-Hair-Step-10Zaštitite svoju kosu od sunca naročito u letnjim danima.

Nadamo se da smo vam pomogli da svoju kosu probate na svoj način i prirodan način oporaviti od oštećenja!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo