Nega zuba

1

Perite zube dva puta dnevno. Obavezno masirajte desni i trudite se da naročito dobro operete prostor između zuba. Ne koristite paste sa zaslađivačem, nego prirodne, najbolje su one sa ekstraktom ehinacee. Ove paste jačaju desni, otklanjaju upalu i imaju lekovito i preventivno dejstvo. Trudite se da perete zube nakon svakog uzimanja hrane ili makar isperite usta. Šećer i ostaci od hrane pogodno su tlo za razmnožavanje bakterija.

2

Koristite konac za zube. Nažalost na njega se često zaboravlja, ali on je neophodan baš kao i pranje četkicom.

3

Ispirajte usta zubnim eliksirima Energično ispiranje usta u toku jednog minuta predstavlja dobru preventivnu meru protiv zubnog kamenca, karijesa i upale desni.

Svakih šest meseci

Posetite svog zubara koji će proveriti zdravlje vaših zuba i očistiti vam zube od Kamenca. Ukoiiko niste pušač dovoljno je da skidate kamenac jednom godišnje, a ako jeste, onda bi trebalo da skidate kamenac svakih šest meseci.

nega-zuba

1. Karijes

To je infekcija koju izazivaju bakterije streptokoke. One se veoma brzo razmnožavaju u toploj i vlažnoj sredini, naročito ako volite slatko i loše brinete o usnoj duplji. Međutim, karijes se može izbeći bez obzira na to kakve zube imate. Perite ih četkicom, dobro ispirajte nakon svakog jela, ograničite upotebu prostih šećera (beli hleb i slatkiši) i ne zaboravljajte da upotrebljavate konac za zube.

2. Toksične plombe

Ako imate u ustima metalne plombe zamenite ih. Već je dokazano da ove plombe sadrže soli žive, koje se postepeno oslobađaju i nanose štetu organizmu.

3. Promena boje zuba

Promena boje zuba. Hemijsko izbeljivanje nije bezopasno za zubnu gleđ. Zato se preporučuje izbeljivanje zuba prirodnim sredstvom. Nanesite na četkicu jednake količine sode bikarbone i apotekarski rastvor vodonik-peroksida. Perite zube kao obično tokom 3 minute, zatim isperite usta. Ovu smesu možete dodat u pastu za zube.

Korisne Navike

1. Ne upotrebljavajte štetne masnoće. Brza hrana ne šteti samo želucu, nego i zubima Zasićene masne kiseline su u stanju da oslabe imunološki sistem. Uključite u svoj meni ribu i laneno ulje. U tim namirnicama nalaze se vrlo korisne masne kiseline.

2. Da biste očuvali zdravlje zuba jedite povrće, integralni hleb, jabuke. Izbegavajte bombone, suvo i ušećereno voće, keks i beli hleb, koji ostavljaju na zubima mnogo šećera.

3. Prestanite da pušite. Ova štetna navika remeti mikrocirkulaciju i na taj način “otvara put” raznim infekcijama.

4. Preduzmite nešto protiv noćnog škrgutanja. Ako u snu škrgućete zubima, uzimajte preparate za smirenje ili stavljajte specijalne štitnike.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo