Naočare sa drvenim ramom – Novi modni brend iz Zrenjanina!

Ako ste pomislili da je u Srbiji nemoguće napraviti kvalitetan i vrhunski dizajniran asesoar, pogrešili ste. U Zrenjaninu se prave originalno stilizovane naočare za sunce od drveta Pray – modni detalj koga se ne bi postideli ni najveći svetski trendseteri.

wood-sunglasses-eyewear-1024x682

Uspeli ste da realizujete neobičnu dizajnersku ideju. Rezultat je kreativan i kvalitetan modni detalj. Kako vam je to pošlo za rukom?

Pokušavajući da budemo kreativni i inovativni, hteli smo da napravimo naočare za sunce od prirodnog materijala, od drveta. S obzirom da je prvi prototip ,,Pray“ naočara napravljen pre skoro dve godine, put do finalnog proizvoda, koji imamo danas, nije bio lak. lmali smo sreću da su nas Ijubav i želja vodile do, kako nam se čini, savršenog para naočara. Bez trunke razmišljanja, ponovo bismo se upustili u ovaj poduhvat. Proizvodnja je u Zrenjaninu, tako da stojimo iza odrednice „made in Zrenjanin”.

Da li postoji neki dizajner sa svetske modne scene čiji rad poštujete i ko vam je poslužio kao inspiracija?

Kao inspiracija za naš rad poslužili su nam dizajneri koji stoje iza velikih svetskih modnih kuća kao sto su Tom Ford, Persol, Oliver Peoples i, naravno, Ray Ban. Veliki smo ljubitelji, old school modela tako da se trudimo da naše naočare dobiju taj duh večnosti i nečeg što nikad neće izaći iz mode.

Radite sa prirodnim materijalom, drvetom. Da li mislite da ekološki aspekt mode postaje trend? 

U proteklih nekoliko godina svet se okreće ekologiji, upotrebi prirodnih materijala i zaštiti životne sredine. Taj ekološki aspekt je iz dana u dan sve više u trendu i kod velikih dizajnera.

Ko je tim koji stoji iza ,,Pray“ naočara za sunce?

Tim je mali, ali dobar i čine ga Aleksandar Pavlović (umetnik/duborezac), Ilija Demensku (arhitekta) i lstok Radovanov (pravnik).

Koga biste voleli da vidite kao modela za vaše naočare?

Novaka Đokovića, kao najveći brend Srbije.

 

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo