Mejkap bez mane!

Iako time rizikujemo da ostanemo bez posla, predložićemo vam da pročitate i da nikada više ne pročitate nijedan tekst u vezi sa šminkanjem. Pitate se zašto? Zato što ćete ovde pronaći savete za koje još niste čuli, kao i pravila šminkanja koja su od suštinske važnosti za lep i negovan izgled. Konačno!

Neka tečan puder izgleda prirodno!

27-face-powder-270712

PRVI KORAK: Budite pažljivi kada kupujete tečni puder jer on treba da ujednači, a ne da drastično promeni boju vašeg tena. Nanesite malo pudera na kožu pa na dnevnoj svetlosti proverite da li vam odgovara njegova boja. Ili: isprobajte one prozračne koje će vaša koža odmah upiti, npr. “Maybelline 3 in 1 Foundation”.

DRUGI KORAK: Utrljajte hidratantnu kremu pa sačekajte da je koža upije.

TREĆI KORAK: Tečni puder nanesite prstima ili sunđerčićem praveći pokrete naniže i ka ivicama. Pokreti naniže uticaće na to da se puder prilepi i za nasitnije dlačice stvarajući efekat kože koja liči na površinu breskve.

Neka karmin traje ceo dan!

History-Lipstick-2010-07-01-080141

Najpre nanesite balzam. Zatim uzmite olovku koja odgovara boji vašeg karmina. Istačkajte usne uz samu ivicu. Povežite tačke da bi se formirala linija, a zatim olovkom premažite cele usne. Sada nanesite karmin čvrsto pritiskajući njegovu ravnu površinu uz površinu usana. Pritisnite usnu o usnu pa prstima razmažite višak karmina koji se nakupio na pojedinim mestima. Na kraju ponovo upotrebite olovku (da, da – baš preko karmina). Sada ste spremni da jedete, pijete i radite šta poželite bez bojazni da će vam se karmin razmazati.

Četiri zapovesti nanošenja rumenila

516477-bs-blush

1. Nema potrebe da ih bude 10! Narode, ovde je ipak reč samo o šminkanju! Koristite široku četkicu, a ne one tanke fabričke koje dobijate uz rumenilo kada ga kupite jer one ostavljaju tanak trag na obrazima.
2. Kružnim pokretom četkice zahvatite rumenilo, otresite višak pa rumenilo nanesite u dva široka pokreta ka ušima i slepoočnicama čime ćete postići sasvim prirodan izgled.
3. Pogledajte se u ogledalo. Možda će vam se učiniti da je nepotrebno da vas podsećamo na to, ali mnoge žene zaboravljaju da se još jednom pogledaju u ogledalo pre nego što izađu iz kuće zbog čega njihova šminka na obrazima često izgleda neprirodno.
4. Jednom nedeljno operite četkicu šamponom. Četkica čije su dlačice prljave ostaviće iza sebe prugast trag.

Profesionalni Frizer i Šminker. Hobi joj je pisanje članaka o Kosi, šminci, Zdravlju kože i kose. 2002. Završila srednju frizersku školu i kurs za šminkera 3 mjeseca 2003. Unapredila kolorimetriju na Swarzkopf seminaru 2008. Otvorila sopstveni Frizersko Kozmetički Studio

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo