Maska za kosu

Prirodne maske za kosu – 7 najboljih prirodnih maski za kosu

1

milk-and-honey-mask_best-home-made-hair-masksMLEKO I MED

To je prilično jednostavna maska. Sve što morate učiniti je pomešati jednu kašiku meda u jednu čašu punomasnog mleka, zatim masirajte ga u kosu od korijena do vrha. Ostavite ga na glavi 15 minuta i isperite mlakom vodom i šamponom. Zatim, izbegavajte pčele, i videćete neverovatne rezultate u vašoj kosi.

2

coconut-cream-mask_best-home-made-hair-masksKOKOSOVA KREM MASKA

Ova maska ​​je nekako … lepljiva, slatka. Ovaj recept je jako koristan i vredi svake minute vašeg vremena. Uzmite komad kokosa, namažite ruke kokosovom kremom i utrljajte u koren glave. Polako i pažljivo zamotati kosu u topli peškir i neka vam ta maska stoji u kosi oko jedan sat. Isperite sa blagim šamponom i pustite kosu normalno da se osuši.


3

banana-and-almond-mask_best-home-made-hair-masksBANANA I BADEMI: MASKA ZA KOSU

Tako je, banane i bademe su dobri za kosu. Evo šta sa njima radite. Pomešajte jednu bananu i dodajte oko 3 kapi bademovog ulja na bananu kad je izgnječite. Dobro promešajte i umasirajte u kosu. Neka odstoji oko 25 minuta, isperite i operite kosu.

4

strawberry-mask_best-home-made-hair-masksMASKA ZA KOSU OD JAGODA

Jagode, one nisu samo zdrave za jesti! Uzmite šolju jagoda, jedno žumance, i 2 kašičice maslinovog ulja. Sve zajedno izmiksajte. Utrljajte u kosu i ostavite da radi 20 minuta. Isperite i operite blagim šamponom!

5

rum-and-black-tea-mask_best-home-made-hair-masksMASKA ZA KOSU OD RUMA I CRNE KAFE

U redu, ovo zvuči kao čudna kombinacija, ali rum i kafa će uraditi dosta za vaš koren kose. Predviđeno je da utrljate u koren i držite pedesetak minuta.

6

cognac-and-egg-mask_best-home-made-hair-masksKONJAK I MASKA ZA KOSU OD JAJA

Znam da ovo zvuči neverovatno čudno, ali verujte mi jednom kad vidite šta to radi sa kosom, nećete se opet pitati da li da to radite! Pomešajte jedno žumance sa 3-5 kašičice (ovisno o dužini kose) konjaka i to naneti na kosu. Ostavite 20 minuta na kosi, a zatim isperite u mlakoj vodi.

7

avocado-and-mayo-mask_best-home-made-hair-masksAVOKADO I MAJONEZA MASKA ZA KOSU

Tako je dame, to nije mit. Avokado je stvarno dobar za kosu. Evo šta radite: uzeti teglu punu majoneza i pola jedne pirea od avokada. Dobro promiješajte i nanesite na kosu. Držite dvadeset minuta i onda isperite sa hladnom vodom.

Nadamo se da ćete poslušati naše savete i početi zdravo da hranite kosu!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo