Mačkaste Oči – Cat Eyes

cat-eyesOči se mogu naglasiti različitim tehnikama šminkanja, a cat eyes (mačkaste oči) je jedna od najaktualnijih. Trik ovog make up-a jeste da  izvlači oči blago ukoso ka obrvama. Mnoge žene vole mačkaste oči. Korektor, eyeliner, sijenke i maskara su vam sasvim dovoljni. Iako se na prvi pogled čini i nije baš tako teško, samo vam je potrebna mirna ruka i strpljenje.
Prije nego što počnete s iscrtavanjem očiju, na lice nanesite odgovarajuću podlogu, te je dobro razmažite da ne biste dobili efekat „maske na licu“ . Pored standardne podloge i pudera nanesite korektor na područije ispod očiju. Nađite eyeliner koji vam najbolje odgovara, izvucite liniju duž gornjih trepavica i na kraju je lagano malo podignete na gore, liniju uzvucite ka vanjskom uglu oka. Za dramatičniji izgled liniju malo podebljajte. Na spoljašnje uglove oka nanosite crnu sijenku i to tako da dobijete ravnu liniju od ruba oka prema obrvama. Istom nijansom pređite ispod oka do polovine kapka. U unutrašnje dijelove oka nanesite svjetlije nijanse, te postepeno blagim pokretima izravnajte prelaz između crne sijenke i svjetlijih tonova.

Za smokey mačkaste oči potrebno vam je i da nanesete tamnu sijenku na gornji kapak, ali tako da izmiješate sijenku i eyeliner da granica bude nevidljiva.  Jače tonove možete kombinovati i sa sedefastim sijenkama. Za postizanje mačkastog izgleda sijenčenje u području orbitalnog luka se ne vrši kružnim pokretima. Na kraju trepavicama dajte volumen, maskarom namažite trepavice u dva, tri sloja. Obrve naglasite olovkom, a na usne stavite neutralne, nježne boje.

 

Zanimanje: Profesionalni šminker Edukacija: Škola Šminkanja Tijana Avramović

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo