Lep muškarac: Kazna ili nagrada?

Sve devojčice oduvek maštaju o princu na belom konju koji, bez izuzetka, mora da bude lep. Kako život odmice, devojčice i dalje priželjkuju da princ bude lep, ali mogu da progledaju kroz prste i ako nije baš najveći lepotan na svetu. U kasnijem dobu, one shvataju da princ najverovatnije uopšte neće biti lep (a neće biti ni princ), pa prelistavaju štampu i gledaju filmove, zavideći onim srećnicama koje su ulovile gospodina lepog. Da li su one srećnije od ostalih i da li su ostvarile svoje i naše snove?

Naći lepog muškarca, a slobodnog, u nekim godinama postaje umetnost. Odmah vam dođe da se zapitate: Da li je glup? Od koje psihičke bolesti boluje? Da li je manijak, hronični preljubnik ili ubica? Voli li on žene uopšte? Koji je njegov problem? Kada završite sa propitivanjem shvatite da postoji minimalna mogućnost da je sve u redu, počinjete pomalo da se opuštate. OK. čovek je prelep i moj je, šta sad da radim?

johnny-depp

Zamka u koju ćete garantovano upasti jeste crv zvani ljubomora.

lzaći u beli svet sa lepim muškarcem kojem se divite u osami vaše sobe, znači da ćete ga suočiti sa hiljadama žena koje će baliti za njim besramno, pred vama. Neke od njih, najsmelije, naskakaće na lepotana, praveći se da vi niste tu, konobarice će mu ostavljati telefon na računu, a na one pohotnjače iz teretane u koju ide bez vas ne smete ni da pomislite. Ljubomora možda nikad neće nestati i bez obzira što mu vi niste za bacanje, uvek ćete biti deo para u kome muškarac nosi titulu broj jedan. Ko može da izdrži, pričaće…

Kakva god bila njegova ličnost, ovaj muškarac je navikao da na konto izgleda, kao i svaka prelepa žena, dobija sve. Počev od vrhunskog tretmana u svojoj porodici, preko najboljih, ne baš uvek zasluženih ocena u školama koje je pohađao, tako i na poslu, posebno ako mu je nadređeni žensko. Muškarci, iako ljubomorni na njega, uvek će pokušavati da budu u njegovom društvu, kako bi imali šanse da barem razmene dve reči sa najboljim mačkama, sasvim svesni da one tu nisu zbog njih. Njegov legendarni osmeh uvek plaća kazne za nepropisnu vožnju, dobija najbolji sto u restoranu, ima posebno mesto u Nojevoj barci sa koje vam maše dok plovi ka pučini. I deca ga vole više nego druge čike i tete, o njemu se raspredaju urbane priče u kojima se, i oni koji su ga videli samo na slici, hvale da su sa njim stajali ranije uz rame.

Mogućrrost da ovaj momak bude uobražen kreće se tu negde oko sto odsto. Recimo da postoji mali procenat verovatnoće da je normalan. U nekim kasriijim godinama njegova neizrečiva lepota, koja je kod muškaraca postojanija nego kod žena, postaće manje važna, a primat će zauzeti neke druge vrednosti. Ukoliko lepotanu manjka harizma, duhovitost i zanimljivosti bilo koje vrste, on će ostati samo vaša lepa polovina. Njegova lepota će postajati loša strana, i pitaće se šta neko kao vi radi sa nekim kao što je on.

Kažu da lepi muškarci često završavaju sa ružnim ženama. Uzrok te zakonomernosti nikada nije do kraja razjašnjen. Možda manje lepe žene idu na sve ili ništa, više rizikuju, a možda se one manje plaše gore spomenutih stavki. Često te snažne žene posle izvesnog vremena ostavljaju lepog rnuškarca zarozanog, u suzama koje ruže njegov čuveni izgled.

imamo i primer najpoznatijeg, medijskog para darrašnjice – Anđeline Džoli i Breda Pita – koji opovrgava sve do sada rečeno i otvara neka nova pitanja i teme. Zaključimo: muškarac velike lepote jeste mač sa dve oštrice, pa vi vidite da li on može ikada i pod ikakvim uslovima da postane i ostane samo čovek. Vaš čovek?

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo