Kućni preparati za uklanjanje mitesera

Blackheads
Miteseri su noćna mora svakog čoveka koji voli da mu je lice čisto, a mi smo se potrudili da sakupimo par recepata kako da ih se rešite. U ovom članku ćemo razmotriti pr najboljih saveta, koji će vam pomoći da se učlanite u klub ljudi sa savršenom čistom kožom.

1. Vruća voda

Vruća voda je jedan od rešenja u borbi protiv mitesera. Napunite poveću posudu vrelom vodom i držite lice da se pari iznad otprilike 10 minuta. Para će kožu učiniti savitljivom i mekanom što će olakšati uklanjanje mitesera. Ako preko glave stavite i peškir i sa time pojačate parenje lica, rezultati će biti još bolji. Ovaj proces ponavljajte kroz jedan vremenski period, a preporučujemo i ljudima koji nemaju problema sa miteserima da takođe pare svoje lice jer je to zdravo za kožu.

2. Pasta od korijandera

Odličan lek protiv mitesera je takođe pasta od korijanderovog lista i kurkume u prahu.

3. Bademi

Nos je izrazito osetljivo područje i zato se baš tu nakupljaju miteseri. Jedna od boljih strategija je takođe da izrendate bademe i namažete ih po nosu. Radite to više od jedanput jer je nemoguće da ih pobedite samo jednom terapijom, budite strpljivi!

4. Limun

Uzmite kriške od limuna i namočite ih u šećer. Nežno masirajte mesto gde ima mitesera i to ponavljajte pet puta sedmično. Ovo je jednostavno i lako rešenje i ako budete strpljivi i uporni skinućete mitesere sa ovim načinom.

Još jedan odličan način lečenja vaše kože je da ucedite sok od limuna namažete lice i prespavate sa tom maskom. Limunov sok će otvoriti pore i poboljšati lučenje masnoće. Srećno sa ovim receptima možete probati jedan način a možete i sve, zapamtite, budete li strpljivi svaki problem je rešiv!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo