Kako Se Postavljaju Keratin Ekstenzije

Keratinske ekstenzije se postavljaju u redovima. Počinje se stavljati od početka vrata pa se novi redovi dodaju na gore do vrha glave. Koliko ćete visoko ići sa zadnjim redom postavljanja ekstenzija zaviti od vaše tehnike prikrivanja prelaza a da se keratinski spojevi ne vide i da ne odete previsoko sa zadnjim redom. Koliko ćete pramenova nadograditi procenjujete po gustini kose. Ako je kosa veoma gusta radićete sigurno 200 pramenova gramaže 0.7 do 1 gram. Ako je kosa retka i ima je malo odna bi vam i 100 pramenova trebalo biti dovoljno da postignete prirodnu debljinu srazmernu klijentovoj.

Korak 1

nadogradnja-kose-1

Podelite prvu sekciju kose i u taj red ćete redati ekstenzije. Ostavite prostora oko dva prsta sa svake strane praznog, jer će klijent nekad zavezati kosu a vi ne želite da se ti spojevi vide. Znači sa svake strane po dva prsta ostavite slobodnog. Šnalama dobro osigurajte kosu kako nebi hvatali sitne dlačice. Sve sitne dlake pokupite malim šnalama.

Korak 2

nadogradnja-kose-2

Postavite pramen ukstenzije ispod otprilike pramena iste debljine sa glave. Prinesite lemilicu (aparat za nadoradnju kose) i zagrijte keratin dok se ne rastopi.

Korak 3

nadogradnja-kose-3

Utrljajte keratin i spojite sa klijentovom kosom dok se ne napravi vertikalno duguljasti valjasti spoj.

Korak 4

nadogradnja-kose-4

Kad ste postavili prvi red, odvojte kosu višlje kako bi nastavili sa drugim redom. Razmak između redova treba da bude za takođe dva prsta (debljina dva prsta).

Korak 5

nadogradnja-kose-5

Ovako treba da izgleda drugi red koji završavate

Korak 6

nadogradnja-kose-8

Postavite po dva reda sta strana ako je kosa ređa ili srednje retka. Ako je klijentova kosa gusta, postavite i treći red do gore.

Korak 7

nadogradnja-kose-6

Na ovoj slici postavljamo zadnji red na levoj bočnoj strani kose.

Rezultat:

nadogradnja-kose-9

Ovako je izgledala nadogradnja kose na kraju. Nadam se da sam vam barem malo približio kako da savladate tehniku postavljanja keratinske nadogradnje kose. Ne krećite sa vežbanje postavljanja dok ne pročitate sve rubrike na šta sve trebate obratiti pažnju. Čitajte i ostale članke.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo