Kako se osjećati udobno u vjenčanici?

ŠTA SE KRIJE ISPOD HALJINE…

Princess-Wedding-Dresses11. Grudnjak je jako važan detalj. Izaberite model koji se ne vidi ispod haljine. Može biti čipkasti, a i ne mora – važno je da služi svrsi. Ukoliko nije jako seksi, pripremite . drugi veš za prvu bračnu noć. Kad skinete vjenčanicu, presvucite se na brzinu!

2. Ako imate izražen stomak ili jače bokove, nabavite steznik. Ne djeluju ženstveno, ali savršeni su saveznici! Želite li da ublažite samo stomak, odaberite dublje gaćice sa steznikom. Ovakav donji veš možete, na primjer, da pronađete u prodavnicama Intimissimi. Steznici s nogavicama poput ovih na fotografijama suziće bokove i podići zadnjicu. Njih uvijek obucite preko đonjeg veša.

3. Ukoliko se bojite da će vam biti hladno, nabavite bijele najlonke sa efektom podizanja. Na taj ćete način jednim udarcem riješiti dva problema.

4. Ako imate manje grudi, a na vjenčanju želite bujniji dekolte, pazite da vam je gmdnjak dovoljno dubok i da stvara efekat ”skupljenih grudi”. Na taj ćete način lijepo popuniti dekolte.

5. Izabrali ste vjenčanicu boje pudera ili blijedorozu? Izaberite donji veš u boji kože. Bijeli grudnjak bio bi “otkriven” već pri prvom fotografisanju.

6. Ako nosite usku haljinu ispod koje ne smiju da se naziru rubovi gaćica, obucite tangice.

SAVJETI:

– Ples, vrućina, ali i trema pojačavaju znojenje. Preduhitrite znojenje nogu tako što ćete u najlonke staviti običan baby puder. ZahvaIjujući ovom triku stopala u čarapama neće kliziti u sandalama ili cipelama s otvorenim prstima, a na tabanima se neće stvarati rane od trenja. Puder se neće vidjeti, ne brinite!

– Baby puderom posipajte i unutrašnji dio steznika. To će spriječiti znojenje.

– Ukoliko su naramenice grudnjaka skrivene ispod haljine, a grudi su vam velike i teške, između ramena i naramenica stavite plaznicu za skidanje šminke. Tako ćete spriječiti ružno (ali i bolno!) urezivanje grudnjaka u kožu.

– Ako imate tamne bradavice, a nosite haljinu od prozirne tkanine, preko njih stavite blaznice za skidanje šminke. Bradavice se neće primjećivati ispod haljine. Na taj način možete spriječiti i da vam se naziru bradavice ispod satenskih tkanina.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo