Kako se ošišati?

” Želim ovu frizuru! ” Svi mi ponekad izgovorimo ovu rečenicu. Vidimo starletu na crvenom tepihu ili neke modele sa piste sa neverovatnom frizurom, i pomislimo da nam ne preostaje ništa drugo nego da se tako i ošišamo. Da li će ta frizura da vam stoji pitanje je vaše teksture kose i vašeg oblika lica, i obavezno se morate konsultovati sa frizerom oko toga.

Svakoj ženskoj pa i muškoj osobi frizura igra veoma važnu ulogu. Pitanje je koliko ste spremni promeniti vašu dosadašnju frizuru na kou ste navikli, u nešto sasvim novo. Prvo šta će vaš frizer gledati jest,  vaša tekstura kose. Da li imate tanku kosu, grubu kosu, gustu kosu, ili kovrdžavu kosu. Najbitnije od svega je tekstura vaše kose, i da li tu frizuru možete nositi bez puno brige o kosi, jer danas većina nas nema toliko vremena da kosu stalno ispravlja ili uvija, nego da je nosite onako kako ona prirodno pada. Gustoća kose je takođe jedan od najbitnijih faktora jer određene frizure smanjuju obim kose a neke ga povećavaju.

Imate debelu, kovrdžavu kosu?

Svako sa kovrdžavom kosom može potvrditi činjenicu da ta kosa može biti veoma teška za održavanje. Šišanje ovakve kose je veoma bitan faktor ukoliko želite da je ukrotite.

PhotoGrid_1362795196309

Kovrdžavu kosu je najbolje šišati stepenasto na što više slojeva i dužinu ostaviti veoma dugu tako da kosu rasporedite na slojeve i ona onda neće biti toliko gusta i debela. Kupite sebi difuzor za kosu (nastavak za fen) sa kojim nećete sušeći kosu još više rasplamsati je već čete dobiti finu definisanu loknu. Što se tiče preparata, najbolje je da posle difuzora uzmete kristale za kosu ili neko drugo masno sredstvo poput ulja ili kreme za kosu i još bolje definišete te lokne.

Imate tanku kosu i malo je ima?

Ovakvu kosu je najbolje da iskoristite svu zajedno na jednom mestu. Šta to znači? To znači da je šišate svu na ravno kako nebi nepotrebno kosu koje nema puno razlagali na stepenove i napravili je još tanjom. Ovom tipu kose preporučujemo kraće bob frizure i poluduge bob frizure. Preporučujemo vam takođe da ukoliko imate ovakvu kosu koristite preparate koji je ne maste puno i preparate koji će vam povećati volumen.

chin-length-bob

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo