Kako se boriti sa masnom kosom?

Mnogi ljudi se bore sa masnom kosom i neznaju kako da im se kosa prestane mastiti toliko često. Pratite naša uputstva koja bi vam trebala pomoći da odgodit mašćenje kose na nekoliko dana više!

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-1-Version-2

Prestanite se dirati rukama po kosi. Mnogo žena čak i ne primeti koliko često u jednom danu prođe prljavim rukama kriz kosu. Mast sa vaše kože na rukama će preći na vašu kosu i umastiti je iako ste je možda oprali pre par sati. Osobito ako vam se ruke mnogo znoje, to će mnogo doprineti mašćenju vaše kose.

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-2-Version-2

Ne perite kosu pre često. Ako ste prali kosu svakodnevno, počnite menjati te navike i jednu sedmicu je ne perite nikako. Nakon što ste to uradili, sledeće sedmice je perite svaka četiri ili tri dana (ne češće). Naviknite svoju kosu da upije svo ulje sa kože glave tako što je ne perete pre često i da vaše teme prestane proizvoditi mast pre ubrzano.

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-3-Version-2

Menjajte šampone nakon nekog vremena. Menjanje šampona je veoma bitan faktor. Nako nekog perioda otprilike oko 6-9 meseci, vaša kosa se navikne na jedan šampon i počinje odbijati njegova dejstva. Svakih 6-9 meseci menjajte šampon i nakon drugog vratite se na prvi korišten.

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-4-Version-2

Izbegavajte vezanje kose dok je vlažna. Vezanjem kose u rep i puštanjem da se takva osući, napraviće j sutradan masnom i skupljenom u popularno zvane (rezance).

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-5-Version-2

Menjajte vašu jastučnicu često. Masti sa vaše kože, ruku i noktiju mogu zamastiti vašu kosu dok spavate, a ujutro vam nije jasno kako, i kad pre se vaša kosa zamastila.

670px-Prevent-Greasy-Hair-Step-7-Version-2

Ne nanosite balzam za kosu na koren glave. Koren glave sam po sebi već ima svoje prirodne masti i ako mu dodate jošmasti iz balzama ili maske, to će veoma umastiti vašu kosu. Balzam nanesite samo na krajeve kose ako je suha.

 

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo