Kako poznati skidaju kilograme?

ČAK I AKO NEMATE BAŠ MNOGO SLOBODNOG VREMENA, LIČNOG TRENERA I ARMIJU POMOĆNIKA, SASVIM JE IZVODIVO DA VJEŽBATE BAR POLA SATA DNEVNO I DA SE ZDRAVO HRANITE PO UZORU NA OVE POZNATE DAME!

Gwyneth ne broji kalorije. Umjesto toga, ona je odlučila da svakodneuno vježba i jede samo svježu i organsku hranu. Vjeruje daje takva ishrana uslov zdravog i lijepog izgleda?

“Cenzurisani” jelovnik Gwyneth rijetko sebi dopušta griekalice i vino a iedini grijeh su joj prženi krompirići. Kada želi da se riješi viška kilograma, manje jede tjesteninu, hljeb i krompir.

Gwyneth-Paltrow-Real-BeautyŠto se tiee fitness režima, on uključuje viježbe sa elastičnom trakom i tegovima, čučnjeve, podizanje tegova (do 1,5 kg), kardio-plesni aerobik i različite viježbe za noge. Gwyneth trenira i po najvećim vrućinama i nikada ne broji dok vježba – radi dokle ima snage. Djeluje teško? Američka glumica priznaje da joj je najteže bilo da se oslobodi trudničkih kilograma, ali je uspjela i u tome.

Frekventni treninzi Rezultati su vidljivi i uz pola sata plesa i aerobika svakog dana. Gwyneth ide i korak dalje – vježba od sat i po do dva u kontinuitetu, šest puta sedmično. Ipak, neki fitness eksperti ne preporučuju tako duge treninge jer  se željeni rezultati – održavanje tjelesne težine, ublažavanje stresa i očuvanje mišićne mase postižu i s manje napornim treninzima. S druge strane, Gwyneth mijenja režim vježbanja svakih 10 do 12 dana, kako bi aktivirala različite grupe mišića. Njena instruktorica, jedna od najtraženijih u Hollywoodu (Tracy Anderson), smatra da žene ne treba da dižu tegove teže od 1,5 kg, čega se i Gwyneth pridržava. Kada nije u mogućnosti da odlazi u fitness centar, glumica vježba uz DVD svoje instraktorice ili vozi biciklo.

Reese Witherspoon

Holivudska glumica kontroliše broj kalorija i veličinu porcija tako što jede hranu iz teglica za bebe. To uopšte nije loše jer je bebi-hrana vrhunskog kvaliteta i s visokim sadržajem hranljivih materija. “Vrlo je praktična kao užina, možete da je nosite u tašni kud god da krenete”, kaže Reese.

Eva Mendes

“Trudite se da jedete uglavnom sirovo voće i povrće. I pijte dosta vode, jer ona ubrzava metabolizam”, preporučuje glumica. Ona obožava da pješači, da šeta psa, i to u Reebok EasyTone patikama i odjeći koja oblikuje tijelo. Osim toga, Eva praktikuje i jogu, koja je zaista najbolji lijek za tijelo i dušu.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo