Kako potrošiti kalorije?

Vrste aktivnosti sa kojim trošite kalorije

80-100 kalorija na sat:

Aktivnosti kao što su čitanje, pisanje, gledanje televizije i filmova, slušanje radija, šivanje, igranje karata, pisanje na stroju, razni uredski poslovi i ostali poslovi što se obavljaju u sledećem položaju i ne zahtevaju nikakvo ili vrlo malo pokretanje ruku.

110-160 kalorija na sat:

Kao što su pripremanje i kuhanje hrane, pranje suđa, brisanje prašine, ručno pranje sitni delova odeće, glačanje, lagano hodanje, lična nega, razni uredski i drugi poslovi što zahtevaju stanovito kretanje, brzo pisanje na stroju i druge aktivnosti što se obavljaju sedeći a malo su napornije od prošle kategorije.

170-240 kalorija na sat:

Aktivnosti kao što su pranje parketa, spremanje kreveta, pranje veša u stroju, bavljenje lakšim poslovima u vrtu i popravke kod kuće, hodanje umerenom brzinom, drugi poslovi koji se obavljaju stojeći i zahtevaju lagano pokretanje ruku i aktivnosti koje se obavljaju sedeći ali zahtevaju malo napornije pokretanje ruku.

250-350 kalorija na sat:

Teže aktivnosti kao što su struganje parketa, ručno pranje većih delova odeće, detaljno protresanje i menjanje posteljine, drugi teži poslovi, brzo hodanje, kuglanje, igranje golfa i intenzivno bavljenje vrtlarskim radovima.

350 i više kalorija na sat:

Naporne aktivnosti kao što su plivanje, igranje tenisa, trčanje, vožnja bicikla, plesanje, skijanje i igranje fudbala.

Sve što činite troši kalorije. Bez obzira na to da li se radi o lakim aktivnostima kao što su šivanje, ili napornim kao što je igranje tenisa. Proverite na tabeli koliko trošite kalorija baveći se svakodnevnim poslovima. Možda će vam to reći koliko vam je dnevno ishrane a koliko napora potrebno za zdrav život.

Za više informacija o namirnicama i kalorijama: www.tablicakalorija.com

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo