Kako postati model – Karijera

1. Budite iskreni kad govorite o svojoj kilaži i merama. Nemojte govoriti da ste mršaviji nego što jeste samo da dobijete snimanje. Jednom slažete, i napravićete sebi probleme, možda čak i ostati bez angažmana.

670px-Danielle

 

2. Trudite se da budete profesionalni. Zapamtite to, iako mislite da posao modela nije posao u kancelariji i odgovoran, trudite se da budete strogo profesionalni. tretirajte ljude sa kojim radite sa mnogo uvažavanja — jer nikad neznate ko će vam negde zatrebati i gde će vas preporučiti. Nikad se ne ponizujte i ne ulizujte, jer pre i posle osoba shvati da joj se priklanjate iz interesa. I ako postanete model nikad se ne dičite i ne dižite glavu u nebo jer vas lako mogu agencije spustiti na zemlju.

  • Uvek dolazite na vreme, na sastanke i na snimanja. Ako kasnite i ako se ponašate bahato, izbegavaće da rade sa vama.
  • Budite organizovani. Modeli često budu pozvani u zadnje momente i upadaju u gužve. Uvek se držite reda i stavite prioritete na prvo mesto. Kupite sebi planer na kojem ćete pisati obaveze. To može veoma pomoći da ne zaboravite na nešto.
  • Izgradite prijateljski odnos sa fotografima. I to samo prijateljstvo, ne mešajte posao i privatne stvari. Ako vi fotografu olakšate, olakšaće i on vama. U tom odnosu obe strane dobijaju, i zato tretirajte svoje fotografe sa puno uvažavanja.
  • Tretirajte svoj posao modela kao pravi posao. Devojke koje ne shvate ozbiljno taj posao, često i ostanu bez karijere. Manekenstvo je ozbiljna stvar i što taj posao ozbiljnije shvatite to će vam više pomoći da se približite modnim pistama. Iskoristite taj posao najbolje što možete. U svtu manekenstva devojke se zadržavaju maksimalno pet godina. Ako postanete popularni to je već druga priča. Zato je svaki momenat bitan.

Love-Hotel

Još jedan veoma koristan savet. Naučite da se sami našminkate jer će se desiti situacije da se na snimanju ne pojavi šminker i da morate sami da se šminkate. Još jedna stvar, budite kreativni na snimanjima i probajte što bolje da se uklopite u priču i anbijent.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo