Kako održavati kovrdžavu kosu?

Žene sa kovrdžavom i valovitom kosom su najslađe i najatraktivnije žene, sudeći po ispitanim muškarcima, i to je glavni razlog zašto su kovrdžave frizure toliko popularne danas. Bilo da je prirodna kovrča ili napravljena sa željeznim figarom, te će izgledati neodoljivo samo ako ispravno držite do kovrdžave kose.

bjonseVlasnici prirodnih kovrdža misle da mogu samo oprati kosu i uživati u loknama. Ipak za prirodno kovrčavu kosu treba posebna nega, inače će kovrdže izgledati beživotno i dosadno. Najbolji način da se kosa besprekorno održi zdrava je da koristite prirodne maske. Jednom kada naučite kako da revitalizirate kosu i pružite joj potrebnu vlagu osetićete poboljšanje u slučaju suvoće.

bbkingZa elegantnu kosu postoje brojni trikovi i opcije u skoro svim svečanim frizurama je bolje što imate kovrdže i nemorate ih raditi figarom. Ako imate ravnu kosu a želili biste da imate kovrdžavu, za prirodniji izgled kovrdža koristite tanji figaro a za krupnije kovrdže deblji.
Ako vam je kosa oštećena koristite viklere umesto figara.

koKovrdžavu kosu je najbolje da ne sušite sa fenom. Kovrdže će se tada razbarušiti i kosa će se naduvati, dakle, izgubićete definiciju lokne. Kovrdžava kosa bi se trebala po pravilu šišati sepenasto tako da se sva bujnost ne nagomilava na celoj dužini. Najbolji uređaj za definisanje prirodnih lokni je difuzor za kosu. Sa difuzorom zgužvate kosu i onda ćete dobiti prirodne lokne. Što se tiče šišanja, ni u kom slučaju ne seći šiške kod kovrdžave kose. Tako ćete svakodnevno staviti sebi na teret da ih ravnate.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo