Kako odabrati pravu masku za vaš tip kose?

Dobra maska za kosu je nešto što svaka žena treba imati u svom arsenalu ako hoće da se izbori sa suhom i ispucalom kosom. Korištenjem pravog i odgovarajućeg balzama za vašu kosu, održavanje vaše kose će biti lako i jednostavno.
before-and-after-550x412
Evo par specifikacija koja maska paše kojem tipu kose:

Tanka kosa:

Ako vam kosa nije gusta i strškava ne znači da ne trebate koristiti hidratantne maske. Banana, jaja i maslinovo ulje rade čuda kada je u pitanju tanka kosa.

” Banana je jedna od najboljih lekovitih voćaka za tanku kosu. Jaje je moćni protein koji će davati vašoj kosi potrebnu snagu, sjaj, volumen i teksturu snova a maslinovo ulje preko potrebnu hidrataciju.

Ako vas svrbi koža na glavi:

Kokos, jojoba, i masline su lijek za kožu koja svrbi. Majoneza i avokado su također prirodni sastojci koji će koži vaše glave dati potrebnu vlagu.

Krhka kosa:

Ako su vaši vrhovi neprestano pokidani nezavisno od šišanja, Proteinska maska je riješenje vaših problema. To je također trik za brži rast kose, ukoliko ste se odlučili na puštanje kose.

Proteini će obogatiti i vratiti kosi stari sjaj, kosa će takođe biti zdravija i neće pucati. Prirodni sastojci bogati proteinima su jaja i majoneza.

Suha , dosadna kosa:

Ako vaša kosa nikad nema potrebnu vlagu i nikako je nemožete ukrotiti niti isfenirati od suhoće, imamo jedan recept za vas koji se lako pravi u običnom blenderu:

1/2 avokada
1/4 šolje majoneze
1 žlica kokosovog ulja
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica meda
2 čaše vode

Započnite pranje kose sa toplom vodom da biste otvorili folikul dlake.

Češljajte masku kroz kosu kako bi se maska što bolje rasprostranila na svaku pojedinačnu dlaku. Kada namažete masku, stavite kesu na glavu da se kosa bolje upari i držite to na glavi najmanje 20 minuta.
Nakon toga , isperite kosu hladnom vodom da bi zatvorili kutikule i da zarobite proteine i vlagu koju ste uneli u folikul. Na kraju, sve isperite i dodajte i kupovni balzam na kraju, radi potpunog tretmana.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo