Kako očistiti peglu za kosu?

Pegla za kosu je neophodno sredstvo za svaku ženu kako bi svoju kosu sređivala svakodnevno. Ali svaka pegla za kosu se vremenom uprlja kada je često upotrebljavamo. Preparati za kosu takođe uprljaju ploču od pegle koja sa prljavštinom gubi svoj potpuni efekat ravnanja ili uvijanja. Najbolje je da svoju peglu čistite često i držite urednom. Prljava pegla takođe može da ošteti i krajeve vaše kose. Pratite korake sa slike i videćete koliko je jednostavno očistiti peglu za kosu. Za taj proces čišćenja trebaćete: spužvu, sapun, pamučna krpa, soda bikarbona, hidrogen peroksid i mala posuda.

Pomešajte sodu bikarbonu i hidrogen peroksid u posudu sa spužvom. Onda, nanesite tu mešavinu na keramičku ploču sa spužvom ili prstima. Očistite svu prljavštinu detaljno. Ako nemožete dopreti do rubova ploče uzmite pamučnu krpu i očistite sitniju prljavštinu sa njom. Nakon što ste sigurni da ste sve očistili uzmite suhu krpu i sve dobro prebrišite da ne ostane mokro. Ovaj proces bi trebali uraditi barem dva puta sedmično ako peglu koristite svakodnevno.

flat-iron

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo