Kako Obojati Jaja Sa Svilenom Kravatom

Ovo je neverovatna tehnika farbanja vaskršnjih jaja a ideja je potekla od jedne mlade amerikanke sa jutjuba koja je u rekordnom roku dobila na milione pregleda. Sigurni smo da ćete i vi isprobati ovu tehniku jer se jaja nikako nemogu ovako iscrtati slobodnom rukom. Kravata mora da bude od čiste svile da bi ovaj proces uspeo.

farbanje-jaja-sa-svilom2

Uzmite kravatu i isecite je na kocke koje ćete koristiti kada budete umotavali jaja. Izaberite dizajn kravate za koji želite da se preslika na vaša jaja.

farbanje-jaja-sa-svilom4

Umotajte jaje u komad kravate od svile koji ste izabrali i na vrhu podvežite sa nečim da čvrsto drži.

farbanje-jaja-sa-svilom5

Dajte sebi na volju da iskoristite što više dizajnova i slika kako bi vam jaja bila što raznovrsnije išarana.

farbanje-jaja-sa-svilom6

Nakon što ste jaja umotali u tkaninu od kravate preko te tkanine trebate obmotati i belu svilenu tkaninu i takođe je podvezati na vrhu kako bi sve bilo čvrsto i osigurano pre kuvanja.

farbanje-jaja-sa-svilom7 farbanje-jaja-sa-svilom8 farbanje-jaja-sa-svilom10 farbanje-jaja-sa-svilom11

Nakon što ste sve odradili najlakši deo je kuvanje sa sirćetnom kiselinom. Stavite otprilike tri kašike na kofu vode u kojoj kuvate. Klasičnom metodom skuvajte jaja da se kuvaju i sačekajte da se skroz skuvaju. Pažnja! Morate pustiti da se jaja zatvorena u tkanini dobro ohlade pre nego što skinete i otvorite sve. Pregledajte slike predivnih motiva jaja iznad. Mi smo oduševljeni ovom tehnikom a nadamo se da ćete i vi da je probate.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo