Kako iz Crvene Boje Dobiti Bakarnu Boju Kose?

Kolorimetrija je jedna široka i zahtevna frizerska disciplina. Da li ćete moći da dobijete željenu boju u odnosu na podlogu koju imate, zavisi od mnogo faktora. Ako Vam je podloga tamnija od željene boje, onda ćete morati skidati boju do nivoa svjetloće koji želite kako biste postigli tu boju. Ovde ćemo se baviti problematikom izlaska iz tamnije crvene da bi se dobila bakrena svetlija boja kose. Znate da su crvena i bakarna boja srodne boje sa izrazitim crvenim pigmentima i da ćete lakše izaći iz srodne u srodnu boju nego kada želite napraviti kontrast pa iz crvene preći u neku hladnu pepeljastu boju. To je praktično nemoguće dobiti iz prvog pokušaja.

Uzećemo za primer da imate recimo ovu boju kose ->

red

Specifikacije ove boje kose i na šta trebate obratiti pažnju:

  • Nivo svetloće: 6
  • Nijansa crvene boje: Crvena sa primesama bordo

Kako početi postupak rešavanja ove boje i postizanja copper (engleski naziv) bakarne boje? Počećete koristeći blanš (skidač boje) i 9% 40 volumen hidrogen. Napravite retku smesu blanša i namažite svu kosu i dobro raščešljajte svaki pramen da bi ravnomerno izvukao boju. Pazite da ne umažete koren kose ako je tu izrasla vaša boja, to ne blajhate. Kada prođe 30 minuta i boja spadne operite blanš ali ne šamponirajte. Izaberite recimo copper osmicu (nivo svetloće), znači dva tona svetlije od ovog i ofarbajte svu kosu sa njom. Ako odma ne pokrijaa bakarna, namažite još jednom i stavite dosta balzama na kosu posle pranja jer je kosa pretrpela hemijski proces skidanja boje.

Ukoliko Vam je pri skidanju boje ispalo šareno i kosa nije ravnomerno izvukla, uzmite te delove tamne i ponovo namažite sa skidačem dok se ne ujednači.

Ne morate razbijati glavu koju bakarnu iskoristiti, svaka bakarna sa oznakom 7 ili 8 će izgledati dobro i neće biti pretamna.

Ovako bi trebala da izgleda kosa nakon toga

copper

Napomena: Najbolje je kompletni postupak prepustiti stručnim osobama u Frizerskim salonima, ali ako ste neumorni u tome da sami probate držite se ovih uputstava i kontrolisano skinite boju, pratite sve lagano što radite i nadamo se da ćete dobiti željenu boju kose.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo