Kako dobiti posao frizera posle završene škole?

hair-salons-image

Nakon meseci i meseci časova, sati i sati učenja i puno praktične nastave, došlo je vreme kad ste završili frizersku školu. Šta dalje? Bili ste vredni, marljivi, veoma ste talentovani, ali sad je red došao da se zaposlite i upotpunite svoje školovanje tako što ćete nastaviti da radite taj posao! Šta je potrebno da znate i uradite kako bi dobili posao u željenom frizerskom ili kozmetičkom salonu? Poznati Bellus Academy Artistic Direktor i mentor Wella Tima I.C.A.N. Diego Raviglione će sa nama podeliti 4 korisna saveta sa kojim ćete uspeti da se zaposlite veoma brzo.

1. Profesionalno odevanje. Shvatite da ste u poslu u kojem se možda najviše od svih drugih poslova gleda vanjsi izgled vas samih, zato je veoma bitno da uvek dobro i profesionalno izgledate. Kako se obući i doterati? Način na koji stilizujete svoju kosu i svoju šminku je vaša lična biznis karta koja govori o vama. Kada se pojavite na intervju, prvi utisak koji ostavite je veoma bitan jer će on odma biti sumiran nakon prvi pet sekundi i zainteresovati poslodavca da se dalje poveže i razgovara sa vama.

2. Istraživanje i edukacija. Veoma je važno da istražite i saznate nešto o salonu u koji dolazite i da samim tim zaključite da li tu sebe vidite u budućnosti. Istraživajući salon, otkrićete u sebi da li ste voljni da pratite njihove zahteve i da li ćete se osećati privilegovano ako radite u tom salonu.

3. Maloprodaja. Ako ste frizer, niste samo to. Vi ste i čovek koji se bavi prodajom i preporukom proizvoda i usluga. Preporučujte proizvode svojim klijentima kao i tretmane u svom salonu. Pokažite svom poslodavcu da ste sposobni prodati što više usluga. Ako posedujete ovu ličnu karakteristiku bićete omiljeni u svetu lepote i biznisa.

4. Samo-Reklamiranje. Vi sami ste sam svoj brend. Socijalne mreže su neverovatno moćan alat za promovisanje samog sebe, i blisko povezivanje sa klijentima, ali zapamtite da morate biti oprezni na činjenicu, šta postavljate na te socijalne mreže—neki poslodavci traže da pogledaju vaš fejsbuk profil pre nego što vas zaposle.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo