Kako da se obučete za posao a da delujete profesionalno?

Svakog jutra tokom radnog veka ustajemo sa večnim pitanjem: „Sta danas da obučem?“ Mnoge pripadnice lepšeg pola smatraju kako bi im život bio znatno olakšan kada bi na poslu nosile jednostavnu uniformu, sastavljenu od bele kosulie i crnih pantalona ili suknje, koje bi im, naravno, obezbedila firma. One koje su zaposlene na mestima sa strogim dress code-om žale se na monotoniju i nedostatak kreativnosti. Kako udovoljiti svima?

U zavisnosti od posla kojim se neko bavi, Farmerke su ponegde dozvoljene, mada sve češće na radnom mestu oblačiće se u skladu sa kodeksom kompanije. To znači da, ukoliko niste profesionalni sportista, nikako ne možete na sebe navući trenerku koliko god ona ličila na pantalone. Farmerke su negde dozvoljene mada sve češće kompanije zahtevaju košulju i sako dobrog kroja. Jedan od gornjih odevnih predmeta može biti u jarkoj boji, a za još bolji utisak stavite jedan komad upečatljivog nakita. Ukoliko su vam štikle naporne, zamenite ih baletankama ili mokasinama. Sa torbama se možete razmahati, mada gledajte da to ne budu one za plažu.

Favim.com-32800

Ako ste od onih koji polažu na poslovnu eleganciju u svakom trenutku, bez obzira na dan, sat i vremenske uslove, za vas važe slična pravila. Pokušajte da crne, teget i sive komplete osvežite majicama u zanimljivim bojama (to nikako nije bež) i krupnim komadom nakita. Uz ovakav outfit uvek idu štikle i to zatvorene. Uložite sredstva u jedne dobre crne cipele koje ćete svakako često nositi, kao i u jednobojno odlično skrojeno odelo. Nećete se pokajati.

makeup-for-work

Bez obzira kakav je vaš stil, na poslu morate biti uredni i poštovati osnovnu higijenu. Kosa mora biti uvek čista, nokti uredni. a lak nikako ne sme biti poluskinut. Probajte da ne nosite parfeme koji će udaviti sve u vašem okruženju, a za nepredviđene i stresne situacije uvek nosite vlažne maramice i dezodorans. Razlika između dnevne i večernje šminke je lzrazita, a to pravilo posebno važi za poslovne žene. One moraju da izgledaju profesionalno i odmereno pred klijentima i poslodavcima, ali u isto vreme trebalo bi da pokažu da drže do sebe i do ženstvenosti. Zato bi, kažu stručnjaci, posebnu pažnju trebalo obratiti na šminku, ne preterujući i držeći se pravila – diskretnosti. Poenta je u tome da se poboljša izgled i sakriju nedostaci. Dovoljno je da nanesete dva tanja sloja maskare i oči će biti lepo istaknute. Sjaj, koji usnama daje fantastičnu blistavost, ipak ostavite za slobodno vreme, a na poslu nosite mat ruževe u prirodnim nijansama. Previše rumenila na obrazima daje neprirodan i prenaglašen izgled, što u kancelariji može delovati neprofesionalno. Lažnim trepavicama nije mesto u kancelariji. Ako ih baš volite, ostavite ih za neka glamuroznija dešavanja. One nisu primerene poslovnom izgledu.

 

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo