Kako da kosa dobije potrebni volumen?

Volumen je uvek bio nešto što su sve žene volele na svojoj glavi. Volumen je sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka bio ikona ženskog seksipila i mode. Danas se malo manje ide u ekstremizam što se tiče volumena ali je on i dalje veoma poželjan kako bi kosa imala definiciju i postojanost frizure. Jesen i zima su godišnja doba gde vam se definitivno ne nosi slepljena kosa. Kišno i snežno vreme je depresivan period godine i tad vam definitivno treba dobra raskošna volumen frizura da budete sebi lepi i privlačni. Figaro i vikleri danas vladaju što se tiče raskošnih uvijenih frizura. Vrući električni vikleri i figaro su danas neizostavni asesoar svake žene.

volumen-kosa

Pranje kose kao bitan faktor da biste postigli volumen

Šamponi koji nemaju puno masti u sebi su dobar izbor za vas. Nemojte stavljati previše balzama na kosu pogotovo ne na koren glave. Dovoljno je samo malo da utrljate balzama za kosu na krajeve i vaša kosa se neće previše mastiti a dobiće potrebne vitamine. Kosa se treba obavezno prati dvaput ili čak i triput ako je previše masna. Ako kosu ne operete na pravi način, kosa neće držati niti jednu frizuru i biće slepljena stalno.

volumen2

Dodatci za kosu poput silikona, voska ili gela

Gel za kosu, silikonska ulja ili vosak su preterano masni i teški za kosu. Kosa se isteže i teže je frizura postojana. Pronađite lak za kosu koji vam najviše odgovara, koji vam nije preagresivan, ne slepljuje vam kosu, i on će vam držati frizuru postojanom celi dan. Pena za kosu je takođe veoma dobar preparat za držanje frizure. Pena jako dobro drži vlas odvojenu od korena i jako dobro pravi volumen na čak i veoma tankoj kosi.

volumen

Rastresite kosu u pravom položaju

Nagnite se cela na napred i rastresite kosu sa rukama posle obavljenog uvijanja ili feniranja. Tako će se kosa podići od korena i ostati sa veoma dobrim volumenom. Možete je čak i lakirati u tom položaju pre nego što se vratite u normalan položaj.

Profesionalni Frizer i Šminker. Hobi joj je pisanje članaka o Kosi, šminci, Zdravlju kože i kose. 2002. Završila srednju frizersku školu i kurs za šminkera 3 mjeseca 2003. Unapredila kolorimetriju na Swarzkopf seminaru 2008. Otvorila sopstveni Frizersko Kozmetički Studio

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo