Kako da kosa brže raste?

Danas ćemo ući u naučni razgovor o tome kako poboljšati zdravlje i brži rast kose. Kada bi bilo tako lako napraviti neki sastojak da vam kosa naraste preko noći, sigurno bi bio najbogatiji čovjek na svijetu, i omiljen među ženama koje nikako da postignu željenu dužinu kose. Ali to nije tako pa ćemo vam predočiti neke metode koje u nekim dobrim procentima pomažu bržem rastu kose.

Postoje mnoge činjenice koje pomažu kosi da brže raste. Najvažniji proces formiranja ćelija je mitoza. Mitoza je proces obnaljanja ćelija koje utiče na obnavljanje kose. Ova regeneracija ćelija je gradivni blok proteina koji čini zdravlje naše kosu. Kako bi se osigurala brza i zdrava mitoza, jako je bitna zdrava krvna cirkulacija.

Kako bi svi sistemi regeneracije kose funkcionisali dobro najneophodnija je krvna cirkulacija. Tvoja krv je ono što vrši distribuciju kisika na sve vaše organe, omogućavajući hranu i kisik svakom komadu vašeg tijela. Ćelije, kao i svaki živi organizam, treba kisik da bi se regenerisala. Da li me pratite?

Na najosnovnijem nivou, najbolji način da se osigura zdrava cirkulacija u cijelom tijelu je da se dosta vježba i jede zdrava hrana. (Ovo je moj recept za juicing za brži rast kose).

Činjenica je da će se ćelije brže razvijati i regenerisati ukoliko imaju toplotnu i hranjivu stimulaciju. To je vrijedna i podcijenjena informacija kada govorimo o rastu kose. Iako ne možete dobiti dužu kosu preko noći stavljajući bocu tople vode ispod jastuka dok spavate, možete pomoći stimulirati mitozu na svojoj glavi pomoću topline i trenja zajedno.

Koji su najbolji načini za podsticanje topline i trenja na glavi?

1 . Četkanjem. Dokazano je da napetost stimuliše regeneraciju ćelije. Na isti način na koji masaža pomaže da vam recimo ozdrave poderani ligamenati poslije povrede, kada perete kosu vi stvarate stimulaciju i napetost u folikulu dlake, gdje se dešava mitoza. Sigurno ćete primjetiti da vam kosa raste brže i reaguje ukoliko je budete češljali svakodnevno. Još jedan razlog da je češljate češće!

2 . Vruća masaža vlasišta = Optimalni uvjeti za zdrav rast kose. Kada kombinirate stimulacisku masaže sa toplim vrućim uljem, to će biti definitivno snažna podrška u rastu vaše kose. Evo kako se to radi.

Zagrijte žličicu kokosovog ulja u mikrovalnoj dok se u potpunosti ne otopi. Neka se ohladi dok ne bude toplo na dodir, zatim dodajte nekoliko kapi organskog esencijalnog ulja.

Dajte svom tjemenu ​​energičnu masažu vrućim uljem sa prstima oko 5 minuta. Zatim, namočite ručnik srednje veličine sa toplom vodom, iscedite ga i zamotajte ga oko glave. Držite ga tamo 10 minuta.

Uklonite ručnik, i završite postupak sa temeljitim četkanjem kose da povučete ulje dole na krajeve. Učinite to jednom sedmično i osjećaćete se fantastično!

3 . Neke namirnice će pospješiti cirkulaciju u cijelom tijelu kada ih jedete. Namirnice koje to sadrže su naranče, đumbir, tamna čokolada, biber, i sjemenke suncokreta .

Najbolje biljke za povećanje protoka krvi su biber, ruzmarin, đumbir, cimet.

Uz dobru cirkulaciju i pravilnu ishranu, važno je i da izbacite otrove iz organizma, jer to povećava sposobnost kompletne regeneracije cijelog vašeg tijela. Perčini je biljka koja je doslovno prepuna silika, što je u prirodi jak antioksidans. Perčini čaj se koristi hiljadama godina kao antioksidans i kao stimulans rasta kose.

4 . Pijte puno vode. Filtrirane vode. Ovo je sigurno jedna od stvari koje ne radite pravilno. Ostati hidratiziran povećava performanse kompletnog tijela. Filtrirana voda je bolja. A alkalizirana voda je najbolja. Još jedna tajna uspjeha je da i sa punom čašom vode pomiješate par kapi sirćeta. To će definitivno očistiti vaš sistem.

5 . Zaštita i redovna briga o kosi. Ako želite dugu zdravu kosu, važno je da je zaštitite i tretirate je lijepo. To znači da štite kosu dok spavate, i dok radite bilo koje druge stvari.

Da li vaša kosa raste brže ako je šišate? Ne ne. Ali će sigurno biti zdravija i sjajnija ako je redovno šišate. Neće se sama hemijski šišati i otpadati.

Sastojak koji trebate izbjegavati je definitivno silikon. Kada se prerađuje u nano – čestice, silikon u kosi popunjava praznine u kojima je kosa oštećena, i tad vam kosa djeluje savršeno glatka. Ovo je jako dobro na kratkoročnom nivou. Dugoročno, silikon zatvara pore od vlage, čineći kosu krtom i suhom i dosadnom. Fuj. Potražite silikon na leđima svih vaših proizvoda za kosu i probajte ga izbjeći.

Ako žudite za učinkom silikona, moja omiljena prirodna alternativa je divno arganovo ulje za kosu.

Ovdje završava moj savjet za brži rast kose. Ako ovi savjeti ne rade, proklet bio. Ali ne brinite radiće! :)

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo