Kako boju kose održati sjajnom?

Farbanje kose, u privlačne i moderne boje je samo deo posla koji bi trebalo činiti da boja ostane sveža. Zapravo bojanje je najlakši deo koji se može uraditi kod pro kolorista i sve što morate učiniti je da se opustite i uživate u vremenu provedenom u frizerskom salonu. Dakle, ono što dolazi sledeće je na vama, kako sačuvati predivnu boju više od 20 dana?

Sledeći korak su pravila za negu kose koja će vam pomoći zadržati boju kose svježom i blistavom. Postoje milioni boja sa zaštitnom formulom koje su dostupne na tržištu, ali većina njih su beskorisne, ostale su preskupe i mali posto tih proizvoda su čak i opasni za kosu.

H kolor2

Nakon što ste obojali kosu, odmah trebate kupiti šampon i balzam za obojenu kosu. Osim toga, ako ste odabrali plavu ili crvenu boju, odaberite šampon specijalno dizajniran za te nijanse.

Postoje mnogi vanjski faktori koji mogu izazvati bleđenje boje, ali najveći je sunčevo UV zračenje. Bez obzira na to da li je leto ili zima sunčeve zrake mogu napraviti kosu dosadnom i beživotnom u vrlo kratkom vremenskom periodu, osim ako ne poduzmete sve potrebne korake kako bi zaštitili kosu. Najbolji način je da koristite serume za kosu sa UV filterima.

pantene_holiday_step1 right-hair-wash

Sledeći razlog zašto boja može nestati brzo je česta upotreba stajling alata. Naravno frizure je osnovni korak ka vašoj eleganciji i lepoti, ali na vama je da znate koristiti zaštitu od toplote koji neće dopustiti oštećenja od topline.

Ako ste kupili prave preparate za dugu trajnost boje, ponavljamo pogotovo crvene i plave, onda se ne brinite!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo