Jogurt i Avokado: Spas za vašu kožu!

Homemade_Natural_Facial_Masks_05

Svakih sedam dana svako bi trebao da očisti lice i doda mu neku od hidratantnih maski. Ne moraju to uvek biti maske koje se kupuju, prirodno voće je najbolji lek za bore i za suhu kožu. Odlučili smo da vam pokažemo neobičnu kombinaciju jogurta i avokada kao maska za lice.

Avocado je voće bogom dano, ono sadrži vitamine, proteine i jako je bogato mastima. Avokado je dobar za sve tipove kože, ali je najidealniji za suhu kožu, dehidriranu i zapuštenu. Avokado će neverovatnom brzinom koži vratiti hidrataciju i lepotu.

Banane nisu voće koje jedino miriše dobro i dobrog je ukusa. Naime, banane sadrže polusaharide, koji vraćaju hidrataciju koži nedugo nakon upijanja banane u kožu.

Jogurt je takođe jošjedan sastojak u ovom našem receptu koji je nezamenjiv što se tiče ovog tretmana. Jogurt je sastojak koji najbolje leči preplanulu kožu i opekline zato ga zovu ” kožni lek”. Jogurt je pun kompleksa bogatih vitaminima koji pospješuju regeneraciju kožnih tkiva.

Recept:

1 avocado

1 banana

3 čaše prirodnog jogurta

1 kapsula vitamina E

Izmiksajte bananu i avokado da dobijete kašastu masu. Dodajte jogurt i vitamin E i sve dobro izmešajte.

Umasirajte masku u kožu i ostavite je na koši 15-20 minuta. Uživajte u svojoj lepoj koži posle ovog tretmana, a kad probate ovaj recept nećete moći bez njega!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo