H&M povukao kontroverzne majce iz prodaje nakon pritužbi

Švedski robni gigant povukao kontroverzne majice za koje se smatra da su uvredljive za Jevrejski narod

h-and-m-recall-vest-vogue-26march14-Eylon-Aslan-Levy-twitter_426x639H&M je povukao iz prodaje svoje nove majice naron pritužbi da su anti semitske. Radi se o muškim majicama na kojim se nalazila kosturska glava unutar jevrejske religijske oznake.

“Molimo vas da primite naše izvinjenje, jer se radi o nenamjernom činu i greški u dizajniranju,” reče potparol H&M-a. “Mi razumijemo zabrinutost Jevrejskog naroda i automatski smo povukli sve majice sa izložbenih polica”.

Mark Gardner, direktor za komunikacije Anti semitskog centra je izjavio ” Robne kompanije bi trebale mnogo više da paze kada dizajniraju odjeću”.

“Dizajneri H&M-a nisu mislili nikog da uvrijede i u pitanju je velika greška,” reče Gardner. Vlasnici H&M-a su pozvali sve ljude koji vide nekog da na ulicama nosi ove majice da im objasne da su povučene iz prodaje i zbog čega su povučene i da ih zamole da ih ne nose javno.

Velika obožavateljica Mode i Modnih dodataka. I sama je Modna kreatorica i bavi se proizvodnjom i dizajnom sopstvenih odevnih predmeta.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo