Hit nijanse ove sezone

Otkrijte koje su boje u trendu i kako ih treba održavati da bi što duže ostale intenzivne

Plavo: Aktuelne nijanse

Najatraktivnija nijansa iz ove palete trenutno je svjetloplava, koja u kombinaciji sa hladnim i toplim tonovima postaje neodoljiva. Baby plava kosa ponovo je u trendu i posvjetljivanje se vraća u modu, a ova moderna nijansa sada se može kombinirati sa predivnim roza i ljubičastim tonovima.

blond

Upute za plavuše:

Ten: Plava kosa uglavnom dobro pristaje svakom tenu, ali to ne znači da možete izabrati bilo koju nijansu ove boje. Ženama sa svjetlijim tenom dobro pristaju svjetlije nijanse plave ili one s pepeljastim tonovima. Uz tamniji ten dobro idu toplije, zlatnoplave nijanse.

Održavanje boje: Ukoliko vam je prirodna boja tamna, izrast će vam veoma brzo biti upadljiv. Međutim, tamni korijen u kombinaciji sa nekim tamnijim pramenovima može čak i lijepo izgledati, pa ukoliko ne želite stalno bojiti kosu, razmislite o tome da ju prošarate tamnijim pramenovima.

Pametni savjet za plavuše: Kad se pojavi izrast na kosi, a nemate vremena otići kod frizera – poprskajte korijen suhim šamponom. Bijeli puderasti proizvod pomoći će vam da ga prikrijete.

Crveno – Aktuelne nijanse

Postojane nijanse koje izgledaju prirodno uvijek su u trendu. Ali, ako želite intenzivnu nijansu, odaberite terakota crvenu ili neku sa ljubičastim odsjajem. Vaša kosa posebno će dobro izgledati ako je cijelom dužinom obojena u intenzivnu nijansu.

rihanna-red-hair-112743

Upute za crvenokose:

Ten: Bakrena niansa čini da svijetliji ten izgleda žućkasto, zato se ne preporučuje osobama sa takvim tenom. Njima najbolje pristaje boja burgundca i ljubičaste nijanse, dok se onima sa toplijim, tamnijim tenom preporučuju bakreni tonovi.

Održavanje boje: Uz crvenu boju najteže je ostvariti prirodan izgled, a i njezin intenzitet održava se najteže, jer se ispire brže od ostalih boja. Koristite šampon, balzam i preparate koji su kvalitetni i koji čuvaju boju vaše kose, a jednom tjedno nanesite pakung za obojenu kosu.

Mali savjet: Volite crvenu, ali ne želite da vam cijela kosa bude u toj nijansi? Prošarajte tamnosmeđe vlasi vatrenim, tonovima – predivan koktel boja koji će osvježiti vaš izgled.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo