Harmonija između vaše frizure i vaše figure

Nije uvek najbitnije da samo puko pratite modne trendove. Frizura je jedna od onih stvari koje utiču na kompletan utisak koji ostavljate na nekog. Glavno pravilo lepote je harmonija u svim segmentima izgleda, pa zato kada birate vašu frizuru, vaš glavni cilj je da je prilagodite vašoj figuri i godinama.
Na primer, ekstremno kratko ošišana kosa ne stoji dobro svakoj ženi, i takođe razne improvizacije sa ravnom i navijenom kosom. Evo kako ćete biti sigurni da su vaše proporcije u skladu sa nekim frizurama.

Kao pravilo, veoma kratke frizure odgovaraju kratkim i ženama manjeg rasta.

Velikim i visokim ženama, kratka kosa će napraviti utisak neslaganja proporcija i glava će im izgledati premaleno u odnosu na njihovo veliko telo. Postoje izuzetci naravno, kao i u svemu. Evo primera izuzetka, ako ste visoka žena i imate relativno tanku figuru, kratka frizura možda bude i odlično rešenje za vas. Najbolja frizura za visoke žene je upravo duga kosa. Duga kosa će stvoriti utisak da ta žena i nije toliko visoka koliko u stvari jeste ( u ovo ne spadaju ekstremno visoke žene).

Za žene koje nisu samo povisoke, nego veoma visoke, odgovarajuća frizura za njih je do ramena. Previše volumenizirana i duga kosa ostaviće utisak ogromne žene, a to svakako ne želite postići. Za ekstremne visine preporučujemo striktno do ramena.

beyonce-1

Uzećemo za primer Beyonce kojoj mnogo više i harmoničnije stoji kovrdžava kosa, jer je i sama priroda dala i preodredila kovrdžavu kosu toj osobi. Dok recimo kad uzmemo primer Jennifer Aniston, ona ima savršene proporcije visine i širine i takvim osobama najbolje stoji ravna kosa. Zašto ravna? Zato što ravna kosa naglašava sve vaše detalje i proporcije, ne razbija utisak poput lepršave kovrdžave kose.

Ukoliko ste ljubitelj vezanja repa obratite pažnju na vaše čelo. Da li je visoko, veliko, da li ga treba otvarati? Uzmite u obzir i veličinu vaše brade. Velika brada će podizanjem kose doći u prvi plan kao i velike uši.

Zaključak je da po ovim pravilima svako treba da nađe sebe i izgradi svoju harmoniju sopstvenim ukusom i stilom.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo