Frizure za Sedu Kosu

Kada čujemo izraz seda kosa, odma nas asocira na neku staricu, ženu koja se ne farba, koja ne sakriva godine i koja nije u trendu. E pa, to ne mora sve da bude teko. Seda kosa itekako može dobro da izgleda ako se dobro ošiša i pravilno postupa sa njom. Seda boja kose, je boja bez pigmenta, dakle bela. E pa sad će vam biti jasno da ne mora nužno žena da bude stara ukoliko ima belu kosu. Mnoge mlade žene izvlače svoju kosu u belu sedu boju koja im stoji dobro.

Naša preporuka u održavanju sede kose ukoliko želite da imate tu boju:

Najbolji efekat ćete dobiti ako ste velikim procentom sedi, je ako koristite prelive za kosu. Naime, kosu možete preliti najsvetlijom ledenom plavom ili ako nađete beli korektor za sedu kosu. Tada će seda kosa sijati, imati opet život u sebi a imaćete atraktivnu i belu boju.

2bc776d1f7c1ab2e9008c1bea5f9bcb6

Ako ne želite nikakvu farbu a pustili bi sedu kosu:

Obratite pažnju na boju svog tena, očiju i da li vam stoji seda kosa. Nekome seda kosa izrazito dobro stoji, ako je svetlog tena i očiju. Postoje osobe kojim nebi stajalo, a to su tamnopute osobe sa tamnim očima. Njima bi seda kosa pravila veliki kontrast i još bi izgledali tamnoputije i starije. Dakle sve je u proceni. Ako ste procenili da vam dobro stoji slušajući naše savete pokušajte pustiti i nefarbati kosu uz naravno konsultacije sa svojim frizerom.

d1969df221768b302501fbd9d20277dd

Srebrno sedi pramenovi

Ako vam se sviđa pepeljasta, srebrna seda boja, onda možete eksperimentisati sa sedim pramenovima. Sede pramenove je najbolje izvući tanke i na foliju kako bi što prirodnije izgledali. Kada izvučete pramenove potrebno je upotrebiti pepeljastu ash farbu za preliv kako bi dobili sedi ton. Pripazite koliko dugo držite preliv da nebi otišao na zelenu boju. Dakle, kad izvuče na sedu pepeljastu boju isperite kosu.

775d9811684a99e048e4c0f0470f0e38

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo