Frizure za različite tipove kose

Svaka osoba za sebe ima unikatnu teksturu kose. Tip kose, tekstura i zdravlje dlake uvek zavisi od raznih faktora. Sve ove prirodne karakteristike ne znače da ne možete eksperimentisati sa svojom kosom i frizurama. Svaki tip kose se da savladati i stilizovati po vašim željama, ali je najbolje da poslušate naše savete koje bi frizure trebali odabrati prema vašem tipu i volumenu kose!

Different-Hair-Types

Vaša kosa je odraz vas samih i zato trebate paziti i lepo je održavati. Zdrava i lepa kosa može pojačati vaš vizuelni utisak i učiniti vas lepšim nego ikad. Pre nego što krenete birati frizuru, neophodno je da poznaete teksturu kose i njenu prilagodljivost izabranoj frizuri.

Postoje četiri različita tipa kose i nadamo se da ćete uz naše trikove uspeti sebi naći frizuru.

 • Ako su vam posle pranja kose potrebni sati i sati da je osušite, onda imate tanku kosu.
 • Ako niste zadovoljni analizom sušenjem, možete isprobati sledeću metodu provere debljine dlake. Uzmite beli papir i odvojite ednu dlaku svoje kose. Postavite je na beli papir i jasno ćete videti debljinu kose.

Fina tanka kosa

hair-straightening

 • Glavne karakteristike fine tanke kose su sjaj, glatkoća, zdravlje i ravan izgled kose. Žene sa ovakvim tipom kose većinom imaju problem sa manjkom volumena. Kratke frizure, srednje kratke frizure i stepenaste bob frizure su jedno od najboljih rešenja za ovakvu kosu.
 • Ovakvu kosu trebate redovno četkati na nazad sa gustom četkom kako bi odvojili kosu od korena i dobili preko potreban volumen.
 • Razmislite o početku korištenja proizvoda za volumiziranje kose.

layered-hairstyles

 • Probajte izbegavati frizure sa dugim dužinama kose. Duga kosa će još više naglasiti tankoću kose.Izbegavajte takođe prenapadne pramenove i kontraste u bojama. Ako vam se ipak sviđa samo duga kosa, onda je najbolje rešenje da izaberete neke frizure sa šiškama i frizure sa izvučenim debljim pletenicama.

hair-styles-for-thin-hair

Ovde vidimo primer lepo uklopljenih pramenova i dugačkog boba. Frizura je ošišana na ravno i daje utisak većeg volumena. Da je kosa previše stepenovana sigurno ne bi izgledala da ima ovakav volumen.

Srednje Tanka kosa

thick-hair-styles

Žene sa srednje tankom kosom su najsretnije. Kosa im nije ni pretanka ni predebela pa se sa njom može lako izvoditi šta god poželite.

long-hair-styles-for-women

Stepenasto ošišana duga kosa za srednje tanku dlaku:

 • Ovakve frizure preporučujemo ako imate srednju debljinu dlake. Stepenovana frizura vam neće previše nagomilati kosu a neće izgledati ni pretanko, zato je to za ovaj tip kose, savršen izbor frizure.
 • Ako ste dosta niska žena, izbegavajte predugu kosu, jer će vam ona još više smanjiti figuru.
 • Bobovi i kratke frizure su takođe dobar izbor za srednje tanku dlaku.

medium-hairstyles

Debela dlaka

long-thick-hair

Ovakav tip kose je najotporniji i generalno najteži za stilizovanje. Debela dlaka je veoma neugodna kad se šiša jer ostavlja grube rezove i ima je puno u volumenu. Pažljivo pratite naše savete kako bi znali baratati sa debelom dlakom.

victoria-beckham-gif

Veoma popularna geometrijska frizura Viktorije Bekam

Ključ stilizovanja debele dlake je da joj se smanji gustina koliko je god više moguće.

 • Razmislite da se ošišate na geometrijsku i stepenovanu frizuru sa obaveznim tanjenjem. Tako ošišanu kosu možete lako stilizovati tako što ćete je češljati na ravni i sušiti fenom od gore prema dole kako bi smanjili volumen.
 • Izbegavajte ravne paževe. Ravni paž će vam stvoriti efekat krune na glavi i izgledaće debelo.
 • Pustite dugu kosu i ravnajte je sa peglom za kosu. Pegla neće mnogo uništiti debelu dlaku jer je ona najotpornija na vanjske uticaje.

Kada vam je loš dan, uz eleganciju stavite šešir i izgledaćete glamurozno. Uz sportski look stavite kačket i tako možete lako sakriti kosu. Tu su uvek i pletenice sa strane kao zadnji adut.

Kovrdžava kosa sa debelom dlakom

different-hair-types-(1)

Kovrdžava kosa je veoma lepa ali i zahtevna, žene sa kovrdžavom kosom moraju mnogo više da znaju o tome kako da smire takvu kosu i da budu zadovoljne njom. Žene sa kovrdžavom debelom dlakom stalno se žale da nemaju sjaj, da nemogu da stilizuju takvu bezivotnu kosu. Daćemo vam par saveta kako da stilizujete i koje frizure su najpovoljnije za ovaj teški tip kose.

kangana-ranaut-hairstyle

Idealno slizovanje ovakve kose je jednostavno naglasiti njen najbolji adut a to je “kovrdža”.

 • Šišajte kosu na kraće frizure do ramena. Tako će vam kosu biti lakše češljati i lakše za naštimati.
 • Ne zaboravite da konstantno koristite najmasnije maske za kosu i dok je perete, a kad je osušite da na nju takođe nanesete neki sjajni gel.

short-hair-color-ideas

Ovo je idealan izbor frizure ukoliko se odlučite da uklonite kovrdže i ošišate se kraće.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo