Frizure po fizionomiji lica

Kakve frizure nositi zavisno od oblika i fizionomije vašeg lica?

1-Bob-Hairstyles-For-Round-Faces-2013

OKRUGLO LICE

Frizura vam može pomoći da rešite razne probleme oblika i crta vašeg lica. Zato pogledajte koji je najbolji način da to učinite. Ako imate okruglo lice, možete ili frizurom naglasiti gornji deo glave ili pak, kako je to prikazano na slici, pokriti kosom obraze i tako ih suziti. Verovatno ćete se odlučiti za kratku kosu.

square

ČETVRTASTO LICE

Najbolje će vam pristajati valovita frizura sa dovoljno kose koja će proširiti vaše nenaglašeno lice. Pustite kosu da vam pada niz lice kako bi pokrila vilice.

duguljasto

DUGULJASTO LICE

Vaša frizura treba da proširi usko lice. Isprobajte ženstvenu frizuru sa puno uvojaka ili frizure sa mnogo volumena i lepršavi konjski rep, samo ne zalizana kosa.

heart

SRCOLIKO LICE

Izbegavajte punije šiške jer vam je potrebno da istaknete nežni deo donjeg dela lica. Probajte prozračnu frizuru koja će vam pokrivati gornje najistaknutije delove obraza.

nisko

NISKO ČELO

Nisko čelo nije nikakav problem ako se preko njega ošišaju šiške koje idu sa temena glave. Kad šiške pokrivaju čelo, niko neće znati da li je ono nisko, visoko ili normalno.

nos

ISTAKNUT NOS

Istaknite gornji deo glave. Možee izgledati romantično i lepo i sa pojačanim volumenom na glavi. Taj volumen poput lopte na glavi, će odvratiti pažnju na sebe i izgledaće vizuelno veća glava tako da na kraju nos i neće izgledati veliko.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo