Frizure inspirisane 60’tim godinama

Sviđa vam se stil 1960-ih, niste sami u tome? Mnogo obožavaoca ovog stila je oduševljeno saznanjem da su to aktuelni trendovi ovih godina i da se moda vraća u tom pravcu.
Sa popularnošću “Mad Men-a”, retro kupaćih kostima 60te su se vratile na velika vrata. Ali to nije muzika ili moda ili “hipi pokret ljubavi” čemu se mi divimo. Ne, Mi smo opsjednuti kosom iz šezdesetih godina prošlog vijeka.
Samo, šta čini ove retro frizure tako poželjnim zadnjih godina? Podignute frizure ali ne previše zaglađene. Stilizovanje kose se baziralo na prirodnost kao što se i danas bazira. Što manje kiča i vulgarnosti u bojama i stilovima.

2-121Ovaj 60-ih stil igra na klasičan volumen izgled.
Da biste dobili ovaj izgled, natapirajte i začešljajte kosu sa prednje strane ka nazad preko glave
Zatim, nazad učvrstite sa ukosnicama kosu koju ste uzeli sa strana i podvucite pod profil da vi profil masivnije izgledao.

3-111Ovdje vidite popularnu punđu iz šezdesetih popularno zvanu “košnica”.
Gotova frizura izgleda uredno i glatko ali je u stvari dosta natapirana ali je ostavljen zadnji sloj koji nije natapiran da pokrije taping i da bude gladak.
Da biste dobili ovaj izgled, natapirajte svu kosu i na kraju formirajte nisku umotanu punđu koju ćete učvrstiti ukosnicama.

4-101Mia Farrow i Twiggy su samo jedne od mnogobrojnih zvijezda koje su popularizirale ovakve šik kratke frizure tokom 1960-ih – ali to nije bio jedini razlog što žene vole ovaj izgled.
Lakoća održavanja prije svega a i utisak profinjenosti i glamura ove frizure je bio pun pogodak za žene koje su radile i nisu imale vremena da sjede po salonima i uređuju dugu kosu. Bilo je brzo, elegantno i moderno.

5-10Nisu svi kosu u toku 60-ih damještali i dotjerivali satima. Krajem 60-ih, duga, prirodna kosa postala je popularna i kod djevojaka i kod momaka. To je ubrzo postao glavni stil i zaštitni znak pokreta hipi.
Da biste dobili ovaj izgled, pitajte svog stilistu frizera da vas ošiša stepenasto da bi dobili prirodnost i volumen. Šiške su takođe jedan od zaštitnih znakova ove mode.
A ako imate jako tanku kosu, preskočite šiške i ošišajte se samo stepenasto!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo