Džin

gin-and-tonic-fb-1Džin je svojim specifičnim prijatnim mirisom kao stvoren za koktele pa je to i ujedno razlog što ga Englezi nazivaju “the heart of a good cocktail” što u prevodu znači – srce dobrog koktela.

Džin se proizvodi uz pomoć suvih destilacionih metoda od žitarica uključujući kukuruz. U prvom stadijumu proizvodnje džin je bez ukusa, koji se kasnije postiže uz pomoć pažljivo odabranih dodataka – prirodnih aroma biljnog porekla među kojima dominira borovnica, zatim korijander, kim, cimet, i sušena kora pomorandže.

Najpoznatiji je u svetu LONDON DRY GIN. Dobija se od kukuruza, dvostrukom destilacijom. Najpoznatiji suvi londonski džin je Beefeater i kod nas poznatiji, Gilbeys i Gordons.

Džin se vrlo retko služi čist. Ako ga ipak želite poslužiti na taj način prethodno ga dobro ohladite i servirajte u malim likerskim čašama. Čist Džin se ne razblažuje poput viskija vodom ili ledom, već samo tonikom ili gaziranom limunadom!

Pojam džina je tesno vezan uz pojam njegovog najslavnijeg koktela – MARTINIJA.

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo