5 Saveta kako kupiti udobnu obuću

Udobnost je nešto što svi tražimo u nošenju cipela, ali se to postiže teže nego što mislite. Poznavajući svoju veličinu stopala ne mora da vam garantuje udobnost, ali uz naše savjete trebalo bi da budete u stanju da uspješno kupite prave cipele za noge.

Postoji nekoliko bolnih nuspojava kao što su plikovi, upala stopala – posebno kada noge malo vremena budu izvan vaših cipela slobodne, jer su neprestano pod pritiskom – i loše uklapanje cipele na nogu često će dovesti do tog bola. To je razlog zašto je važno da se cipele probaju i da razmislite kada, gde i koliko često ćete ih imati na nogama prije nego ih kupite.

Svrha

Razmislite pažljivo o vašim razlozima za kupovinu cipele – da li su one za rad? Ili su cipele za vjenčanje? Ili vam treba obuća za noćni izlazak? Odgovor na ovo pitanje će uticati na vrstu cipela koje treba da odaberete i svaki razlog zahteva različite stvari. Na primer, radne cipele treba da budu udobne i lagane, naročito ako vaš opis posla zahteva šetnju ili stojanje, kao i cipele za venčanje koje treba da odgovaraju vašoj odeći i da bude udobno jer će verovatno biti duga svadbena noć. Cipele za vani ne moraju toliko da vam budu udobne jer se u njima možete samo prošetati da vas vide i tu više pažnje možete dati modi.

Ako su vam ravna stopala onda ćete imati problema sa umorom nogu te trebate svoju obuću prilagoditi tome sa nekim sofisticiranim ulošcima za ravne tabane.

Brendovi

Pre nego što se zaletite na dobru i poznatu marku cipela proverite da li vam pašu po udobnosti jer inače ćete izbegavati da ih nosite. I zapamtite  – kada su u pitanju patike, trebalo bi da kupite par koji je bar pola broja veći od vaših uobičajenih cipela jer će noge da se ugriju kada budete vežbali u njima i tako će im se povećati veličina.

Prostor

Ako možete, izbegavajte cipele sa šiljatim krajem, pogotovo ako ćete ih nositi za duži vremenski period. Ovaj dizajn može da postavi prste u veoma neprirodan položaj i da ih neprijatno sabija. Pokušajte da izaberete par sa dovoljno prostora za vaše prste.

Materijal

Razmislite o tome od čega su napravili cipele i kako se osećaju noge kad ih izujete, jer će fleksibilnost i disanje noge dovesti do veće udobnosti. Odlučite šta vam je potrebno i nađite materijal koji može da obezbedi to.

Udobnost

I na kraju ako želite stvarno da budete zadovoljni, ipak stavite udobnost na prvo mesto. Nemojte biti u uskušenju gde vas moda tera da nosite neprijatne cipele. Probajte kao prvo da volite te svoje cipele, i zapamtite da je cena merilo kvaliteta!

Edukacija: Profesionalni vlasuljar i frizer. Usavršavanje: 2010.godine Usavršio Nadogradnju kose (keratin, clip on, šivenje) Hobi: Pisanje o kosi i preparatima za kosu.

Posetite Frizerski Portal!

efriyerlogo